Δημοτικές εκλογές 2019: «Οι γυναίκες αξίζουν περισσότερα.»

Δημοτικές
Δημοτικές εκλογές 2019: «Οι γυναίκες αξίζουν περισσότερα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευαγγελία Σχοιναράκη μίλησε για το ρόλο των γυναικών σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη, ανέστειλε το προεκλογικό της πρόγραμμα προκειμένου ως Πρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών να ενισχύσει με την παρουσία της την εκδήλωση «Γυναίκες στην πολιτική. Ένα βήμα μπροστά», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η πρώτη αποκεντρωμένη εκδήλωση η οποία εντάσσεται σ’ έναν κύκλο των εκδηλώσεων του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών για το 2019.

Βασικές ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν η Πρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών και υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη - Ηλιάκη, η διοικητική υπάλληλος του ΑΤΕΙΘ, κ. Χρύσα Γκαβανίδου, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, κ. Σύνθια Σάπικα, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δημοσιογράφος κ. Χρύσα Αράπογλου και η πρώην αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννα Παναγοπούλου, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο του Alpha, κ. Σούζυ Καζαντζίδου.

Η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη στην ομιλία της αναφέρθηκε στο οτι οι γυναίκες, για  πολιτισμικούς κυρίως λόγους, είναι φορείς διαφορετικών ιδεών και συμπεριφορών, που εναρμονίζονται περισσότερο με τη κοινωνική πραγματικότητα και το πολιτικό κλίμα του τέλους του 20ου αιώνα, που ευνοεί το δημοκρατικό διάλογο, τη συναίνεση και την επίλυση των όποιων διαφορών μέσω του διαλόγου.

Με αφορμή και την ημέρα της Ευρώπης, η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη τόνισε οτι είναι επιτακτική η ανάγκη για ενεργοποίηση των γυναικών, στο πλαίσιο της κοινωνίας των πολιτών, για την οικοδόμηση μιας ενωμένης, ισχυρής, ειρηνικής και δημοκρατικής Ευρώπης.

Οι ομιλίες επικεντρώθηκαν στη γυναικεία συμμετοχή στις Αυτοδιοικητικές και Ευρωπαϊκές εκλογές, με στόχο την αλληλεγγύη, την αλληλοϋποστήριξη και τη δραστηριοποίηση των γυναικών  στην πολιτική.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News