Δημοτικές εκλογές 2019: Ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης στον Δικαστικό Σύλλογο

Δημοτικές
Δημοτικές εκλογές 2019: Ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης στον Δικαστικό Σύλλογο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Κουκιαδάκης ενημέρωσε τους συναδέλφους του και τους δικαστικούς υπαλλήλους

Με τις διοικήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου και των δικαστικών υπαλλήλων συναντήθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Ευρ. Κουκιαδάκης συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού «ΣυνΕργασία ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ».

Οι πρόεδροι των δύο συλλόγων ευχαρίστησαν τον κ. Κουκιαδάκη για τη σημαντική συνεισφορά του, τόσο για το έργο συντήρησης του παλαιού δικαστικού μεγάρου, όσο και κυρίως για την απεμπλοκή της κατασκευής του νέου δικαστικού μεγάρου.

Ο κ. Κουκιαδάκης ενημέρωσε τους συναδέλφους του και τους δικαστικούς υπαλλήλους, αναφέροντας τα παρακάτω:

«Όταν τον Απρίλιο του 2018 επισκεφθήκαμε (χωρίς δημοσιότητα, φωτογράφους και κάμερες) τον Υπουργό Δικαιοσύνης κύριο Κοντονή με τον πρόεδρο του Δ.Σ.Η. κ. Άρη Ροζάκη και τον Γ. Γερωνυμάκη, μέλος του Δ.Σ. του Δ.Σ.Δ., όσοι το πληροφορήθηκαν χαμογελούσαν ειρωνικά για την αισιοδοξία μας.

Ένα χρόνο ακριβώς μετά, λόγω της απίστευτης γραφειοκρατίας, κυρίως της δυσκαμψίας της ΕΤΑΔ Α.Ε. «ιδιοκτήτη» του δικαστικού μεγάρου είμαστε σε θέση να «γιορτάζουμε» το αυτονόητο, την υπογραφή της συμβάσεως για τη συντήρησή του.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, η επίσκεψη αυτή, η σχεδόν καθημερινή συνεργασία μας με τον Δ.Σ.Η., τις δικαστικές αρχές Ανατολικής Κρήτης, τον σύλλογο των δικαστικών υπαλλήλων, τους Υπουργούς Υποδομών και Δικαιοσύνης (κ. Σπίρτζη και Κοντονή) και τους συνεργάτες τους, τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Ηρακλείου, τους συνεργάτες του γραφείου μου, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υποδομών κ. Κοτσώνη, ο οποίος έτρεξε με ταχύτητα φωτός, τις διαδικασίες ανάθεσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου, προετοίμασε την επικείμενη ανάθεση του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Τα μέλη της διοίκησης του Δ.Σ.Η. γνωρίζουν από την πρώτη στιγμή τις προσπάθειές μας αυτές.

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, σε συνεργασία με τις τοπικές υπηρεσίες πολιτισμού πραγματοποίησαν «παρακάμπτοντας» την γραφειοκρατία, τις αναγκαίες τομές (εκσκαφές δειγματοληπτικές), οι οποίες καθυστερούσαν την ανάθεση του Δικαστικού Μεγάρου, γιατί κανείς δεν σκέφθηκε να επισπεύσει την έρευνα αυτή, το κόστος της οποίας ήταν λιγότερο των 20.000 €, να επιβλέψει τις εργασίες αυτές σε συνεργασία - καθημερινή παρουσία των τοπικών υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και να «απελευθερώσει» τις διαδικασίες δημοπράτησης, την πορεία των οποίων παρακολουθούμε καθημερινά.».

Τον κ. Κουκιαδάκη συνόδευσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, Μανιαδή Ρίτα, Δαμιανάκης Γιάννης, Νταλαμπέκης Κώστας, Καρακωνσταντάκης Μενέλαος, Τσακίρη Πηνελόπη, Βελιγραντάκη Καδιανή, Συγλέτος Γιώργος, Καραμπίνη Ειρήνη, Χατζηγεωργίου Λένα, Παπαδοπούλου Νάντια, Δαμουλάκη Μαριαέλενα και Κυριακάκη Μιράντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News