Ο Δημ. Βρύσαλης για την κήρυξη εργολάβου στο έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου

Ηράκλειο
Ο Δημ. Βρύσαλης για την κήρυξη εργολάβου στο έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Δημήτρης Βρύσαλης για την κήρυξη του εργολάβου στο έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Ηρακλείου ως έκπτωτου

«Δυστυχώς οι εξελίξεις έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό το οποίο είχε δηλώσει η Λαϊκή Συσπείρωση, από την πρώτη στιγμή στο Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο έργο. Ότι δηλαδή με τους όρους που πραγματοποιείται «είναι άγνωστο εάν και πότε θα ολοκληρωθεί».

Για την εξέλιξη αυτή την ευθύνη φέρει ακέραια η δημοτική αρχή με επικεφαλής τον νυν και εν νέου υποψήφιο Β. Λαμπρινό. Η κατάσταση αυτή είναι συνέπεια της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί αυτή των προηγούμενων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και έχει καθιερώσει το καθεστώς των εργολαβιών στα δημόσια έργα. Αυτό το έχουμε ζήσει και με άλλα έργα όπως στο Καπετανάκειο, όπου όμηροι μετατρέπονται οι πολίτες του δήμου Ηρακλείου.

Την ίδια στιγμή οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου είναι διαρκώς υποστελεχωμένες, με ευθύνη τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Γίνεται έτσι ο Δήμος όμηρος των συμφερόντων του κάθε εργολάβου και το μάρμαρο το πληρώνει πάντα ο Ηρακλειώτης και η Ηρακλειώτισσα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν εκείνοι που θέλουν το Δήμο να λειτουργεί σαν επιχείρηση δηλαδή «εντός πλαισίων και των νόμων» που ευνοούν τους επιχειρηματικούς ομίλους και που υπερασπίζεται ο κ. Λαμπρινός από κοινού με τους υπόλοιπους υποψήφιους Δημάρχους πλην Λαϊκής Συσπείρωσης.

Μπορεί λοιπόν και πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου η στάση και θέση της κάθε δημοτικής παράταξης για το ποια έργα και με ποιο τρόπο πρέπει να γίνουν στο Ηράκλειο ώστε να δώσουν ανάσες ανακούφισης στον δημότη. Μοναδικός τρόπος στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να έρθουν μπροστά οι πραγματικές ανάγκες των Ηρακλειωτών και όχι τα κέρδη εργολάβων και μεγαλοεπιχειρηματιών, είναι η ισχυροποίηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News