Δημοτικές εκλογές '19

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Μαλεβίζι

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μάη η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Μαλεβίζι. Η κεντρική ομιλία πραγματοποιήθηκε από Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης. Ενώ χαιρετισμό έκανε ο Χουστουλάκης Μιχάλης, υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γωνιανάκης Γιάννης, Δαλέζιος Γιάννης, Καραγιάννης Γιώργος, Μπακέλα Κατερίνα, Παντερή Μαρία, Σαλούστρος Δημόκριτος και Χουστουλάκη-Λουλάκη Νατάσα καθώς και πλήθος υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Μαλεβιζίου. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι με τους με τους Παξιμαδάκη Γιάννη και Σταυράκη Γιώργο.

Στην ομιλία του ο Μ. Συντυχάκης ανέδειξε μεταξύ άλλων:

«(…) Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού γονάτισε για 4 χρόνια το λαό, με τα μέτρα τριών μνημονίων, καταφεύγει τώρα προεκλογικά, για ευνόητους λόγους, στη γνωστή τακτική "σου κλέβω 10 και σου επιστρέφω 1".

Αυτά τα 4 χρόνια, η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τα διαπιστευτήρια της στην ΕΕ, τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ και έβγαλε τη βρώμικη δουλειά. Μεταξύ αυτών προκλητικές φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο με ταυτόχρονη αύξηση της φορολογίας για το λαό και τώρα εφαρμόζει λογική φτωχοκομείου με την 13η σύνταξη να δίνεται με ποσόστωση με βάση την πραγματική για να λειτουργεί ο κοινωνικός αυτοματισμός στο λαό, ψηφίζει το νόμο για τις 120 δόσεις που σκοπό έχει την μεγαλύτερη εισπραξιμότητα από το κράτος, κοροϊδεύει το λαό με τη μείωση του ΦΠΑ την ώρα που πολλά από τα είδη έχουν 13% ΦΠΑ.

(…) Καμία πραγματική ανάσα δεν πρόκειται να υπάρξει για το λαό όσο παραμένουν οι αιτίες που τον βουλιάζουν στα χρέη, στη φτώχεια και την ανασφάλεια. Αυτές τις αιτίες πρέπει να βάλει ο λαός στο στόχαστρό του, δυναμώνοντας το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωσης στις 26 Μάη.

(…) Στις 26 Μάη ο λαός να δώσει ισχυρό μήνυμα καταδίκης στις πολιτικές της ΕΕ που τον έχουν καταδικάσει στη μισή ζωή, στην απουσία έργων πολιτικής προστασίας που δεν είναι επιλέξιμα λόγω έλλειψης κέρδους για τους μονοπωλιακούς ομίλους. Να εκλέξει περισσότερους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ που θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα του λαού.

Αντίστοιχα να καταδικάσει τους κολαούζους του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου στο νησί. Να καταδικάσουμε τους εκλεκτούς των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΚΙΝΑΛ Αρναουτάκη-Μαρκογιαννάκη. Ανεξάρτητα από την για λόγους σκοπιμότητας στήριξη της ΝΔ στο Μαρκογιαννάκη και τα δύο ψηφοδέλτια υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, αυτή που συμφωνούσαν άλλωστε και στα περιφερειακά συμβούλια.

Συμφωνούν στα μέτρα των μνημονίων σε βάρος των εισοδημάτων των εργαζομένων, την αύξηση των συμβασιούχων με ελαστικές σχέσεις, την εφαρμογή της ΚΑΠ της ΕΕ με στόχο τον εκτοπισμό των μικρών αγροτοκτηνοτρόφων και την ενίσχυση της επιχειρηματικής γεωργίας. Επιπλέον, η περιφερειακή αρχή του κ. Αρναουτάκη άφησε χωρίς έργα πολιτικής προστασίας και σχέδιο το νησί, διοχετεύοντας τα χρήματα που του έδιναν στις επιχειρήσεις, τους μεγαλοξενοδόχους και σε αναπτυξιακά έργα που θα ενισχύσουν τα κέρδη των μονοπωλίων και δεν θα καλύψουν τις ανάγκες του λαού.

Απέναντί τους βρίσκονται μόνο τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι τα προηγούμενα χρόνια.

(…) Καλούμε τον κρητικό λαό, αυτούς που δηλώνουν αριστεροί, να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε περιφέρεια Κρήτης και δήμο Μαλεβιζίου. Τη δύναμη που παλεύει με συνέπεια για να έρθουν στο προσκήνιο οι ανάγκες των πολλών,

Σας καλούμε σήμερα να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, να πολλαπλασιαστούν οι εργατικές - λαϊκές δυνάμεις και τα κέντρα αντίστασης που αμφισβητούν, αντιπαλεύουν, παρεμποδίζουν την αντιλαϊκή πολιτική. Για να πιστέψει ο λαός στο δίκιο του. Να εμπιστευτεί τη δύναμή του, απαιτώντας την ικανοποίηση των δικών του αναγκών. Για να περάσουμε στην αντεπίθεση! Καλή δύναμη σε όλους».

Σχόλια