default-image

Λαμπρινός: Ημέρα Μνήμης για τις δημοκρατικές χώρες

Δημοτικές
Λαμπρινός: Ημέρα Μνήμης για τις δημοκρατικές χώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλους εκείνους που αντιστάθηκαν στη φασιστική βαρβαρότητα τιμά με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου

«Η 9η Μαΐου, που σηματοδοτεί το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αποτελεί ημέρα Μνήμης για τις δημοκρατικές χώρες που προασπίστηκαν την Ελευθερία κατά την επέλαση των φασιστικών δυνάμεων και ημέρα απόδοσης Τιμής προς τους αγωνιστές και τους νεκρούς της Εθνικής Αντίστασης του ελληνικού λαού εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής (1941-1944).

Η πραγμάτωση του ύψιστου Χρέους προς την πατρίδα, από όλους εκείνους που αντιστάθηκαν στην φασιστική βαρβαρότητα, σηματοδοτεί και τις δικές μας ευθύνες εμπρός στους κινδύνους και στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Οι ανεπαρκείς πολιτικές πρακτικές, από κοινού με την φτώχεια, την ανεργία, την ανασφάλεια των πολιτών, τα δυσεπίλυτα μεταναστευτικά ζητήματα, συγκροτούν προνομιακό πεδίο εξάπλωσης του Φασισμού. Τα τελευταία χρόνια οι εκφραστές του βρήκαν ξανά πρόσφορο έδαφος στην ευρωπαϊκή κοινωνία.

Γνωρίζουμε από την πολυκύμαντη Ιστορία του τόπου μας και των άλλων χωρών,  τα καταστροφικά αποτελέσματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων και της φασιστικής δράσης. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε –συλλογικά  και ο καθένας από τον τομέα του– τους κινδύνους αυτούς: ισχυροποιώντας την Δημοκρατία, προσφέροντας ουσιαστικές λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα, αναδεικνύοντας την Παιδεία και τον Πολιτισμό ως βασικούς πυλώνες της πορείας μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News