Στη ΔΟΠΑΦΜΑΗ βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Βρύσαλης

Δημοτικές
Στη ΔΟΠΑΦΜΑΗ βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Βρύσαλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Ηρακλείου στο Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης του δήμου Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ)

Στο Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης του δήμου Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) περιόδευσε σήμερα Τετάρτη 8/5/19 o Δημήτρης Βρύσαλης, υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Ηρακλείου συνοδευόμενος από την Πόπη Συντυχάκη, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Ηρακλείου, όπου και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν με τις διαφορετικές σχέσεις εργασίας, αφού μέσα στην υπηρεσία μόνο το 30% είναι μόνιμο προσωπικό ενώ οι υπόλοιποι δουλεύουν με 8μηνες συμβάσεις, συμβασιούχοι με τους προσωρινούς πίνακες, έχοντας πάντα τον φόβο της μη ανανέωσης της σύμβασής τους και της ανεργίας την επόμενη μέρα.

Ο Δ. Βρύσαλης ανέδειξε πως αυτή την περίοδο που πραγματοποιούνται οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς, εκατοντάδες γονείς αγωνιούν για το αν και σε ποιο παιδικό σταθμό θα μπουν τα παιδιά τους από την επόμενη χρονιά και στηλίτευσε. Για ακόμα χρονιά ο δήμος δεν θα απορροφήσει το σύνολο των παιδιών τόσο εξαιτίας της έλλειψης θέσεων όσο και του γεγονότος πως υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια ακόμα και για την δυνατότητα αίτησης.

Αυτή είναι μία πολιτική που ακολούθησε πιστά η δημοτική αρχή Λαμπρινού παίρνοντας την σκυτάλη από την προηγούμενη του Κουράκη και καμία παράταξη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δεν διαφωνεί επί της ουσίας.

Ανέδειξε στους εργαζόμενους την ευθύνη της κυβέρνησης, της ΚΕΔΕ αλλά και των δήμων που δεν διεκδικούν από την κυβέρνηση με βάση τις πραγματικές ανάγκες ώστε να απορροφηθούν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στις αντεργατικές πολιτικές που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά.

Σημείωσε πως μπορούμε να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής, αρκεί να το θέλει η διοίκηση του δήμου, φέρνοντας ως παράδειγμα τους πέντε δήμους, όπου διοικούν κομμουνιστές δήμαρχοι. Οι δήμοι αυτοί πρωτοστατούν μαζί με τον λαό έχοντας καταφέρει να αποσπάσουν κατακτήσεις που εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, διαγράφοντας χρέη δημοτών, μειώνοντας τα εισοδηματικά κριτήρια για τα παιδιά στους δημοτικούς σταθμούς, μειώνοντας σημαντικά στα τροφεία.

Τέλος, κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυσή των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης. Για ισχυρή εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και τους εκλεκτούς τους στην περιφέρεια και τους δήμους. Γιατί μόνο έτσι θα εμποδίσουμε τα χειρότερα που έρχονται, θα αποσπάσουμε κατακτήσεις για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News