Δημοτικές εκλογές '19

Οργισμένο ξέσπασμα Αναστασάκη: Με πολέμησαν γιατί τους χαλάω τη σούπα

Έκανε λόγο για “τσουνάμι” πιέσεων και εκβιασμών που δεν του επέτρεψαν να καταθέσει ψηφοδέλτιο για τον Δήμο Βιάννου

Τρεις ήταν οι συνδυασμοί των οποίων οι επικεφαλής αποσύρθηκαν και δεν κατέθεσαν υποψηφιότητα στα Πρωτοδικεία μέχρι τη λήξη της προθεσμίας στις 12 τα μεσάνυχτα προχθές Κυριακής.

Ο ένας συνδυασμός που δεν έφτασε τελικά μέχρι το Πρωτοδικείο ήταν αυτός του Μανόλη Αναστασάκη για τον Δήμο Βιάννου. Ο πρώην δήμαρχος Βιάννου Μανόλης Αναστασάκης , όπως είχε γράψει απο το βράδυ της Κυριακής το neakriti, δε θα συμμετάσχει στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Ο ίδιος βρέθηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ ΤV” και εξήγησε τους λόγους.

Χειμαρρώδης και σε υψηλούς τόνους, ο πρώην δήμαρχος ξέσπασε με οργή, περιγράφοντας μια άκρως εχθρική κατάσταση απέναντί του. Ένα σκηνικό για το οποίο ο ίδιος είχε δώσει ένα πρώτο στίγμα την περασμένη Πέμπτη.

Μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή “Ελεύθερο Σημείο” της “ΚΡΗΤΗ TV” με τον Λευτέρη Συμβουλάκη, ο Μανόλης Αναστασάκης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταθέσει συνδυασμό, λέγοντας ότι αντιμετώπιζε δυσκολίες να κλείσει ψηφοδέλτιο και αφήνοντας αιχμές για τους συνυποψήφιούς του.

Χθες, μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο ίδιος προχώρησε σε ένα οργισμένο ξέσπασμα.

«Ήμουν και ακόμα τώρα είμαι πανέτοιμος να καταθέσω ψηφοδέλτιο, αλλά έπεσα πάνω σε ένα πρωτόγνωρο σκηνικό, σε μια λαίλαπα, σε ένα τσουνάμι πιέσεων και εκβιασμών!

Τα είχα ξαναδεί αυτά τα φαινόμενα παλιότερα, πριν από 16 χρόνια, όταν ανέλαβα τον Δήμο Βιάννου. Έλεγα όμως ότι, μετά από τόσα χρόνια, θα είχαν αλλάξει κάποιες συνειδήσεις και νοοτροπίες. Έλεγα ότι επιτέλους θα με άφηναν να ηρεμήσω, αλλά μάταια», σημείωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Συνέβησαν τρομερά πράγματα. Εκβιασμοί, τραμπουκισμοί μέχρι και την τελευταία στιγμή. Ερχόντουσαν τελευταία στιγμή υποψήφιοι που είχα βάλει στο ψηφοδέλτιο, στα Τοπικά και μου έλεγαν: “Σε παρακαλώ βγάλε με γιατί με απειλούν. Με απειλούν για το μαγαζί. Μου λένε ότι θα μου κλείσουν το σούπερ-μάρκετ. Με απειλούν ότι δε θα μου ξαναφέρουν νερό”.

Ε, λοιπόν, αυτή τη Βιάννο δεν τη θέλω. Εγώ αλλιώς οραματίστηκα τη Βιάννο. Άλλη Βιάννο ήθελα να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Αυτή τη Βιάννο τούς τη χαρίζω. Και ξέρετε κάτι; Απόρησα με τον εαυτό μου που άντεξα τέτοιες καταστάσεις».

«Με πολέμησαν γιατί τους χαλάω τη “σούπα”»

Ερωτηθείς γιατί ο ίδιος συνάντησε, όπως αυτός τουλάχιστον καταγγέλλει, τέτοια σφοδρή πολεμική εναντίον του, ο κ. Αναστασάκης τόνισε: «Με πολέμησαν, με πολεμούν με μένος για έναν απλό λόγο: Το ’χω ξαναπεί, άλλωστε. Γιατί χαλάω σε ορισμένους τη... σούπα! Δε θέλουν, βλέπετε, πολυφωνία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δε θέλουν ισχυρή αντιπολίτευση, ούτε άλλη δυναμική συμπολίτευσης. Δε με θέλουν γιατί μπορεί, αν κατέβαινα, να είχαν διαμορφωθεί και άλλα δεδομένα συμπολίτευσης, μπορεί να είχα φτάσει να τους εξουθενώσω και να βάλω τέλος στα νοσηρά αυτά φαινόμενα. Και αυτό φυσικά δεν το θέλουν».

Ο Μανόλης Αναστασάκης τόνισε ότι, από τη στιγμή που δεν κατέβηκε τελικά υποψήφιος δήμαρχος στη Βιάννο, έδωσε “γραμμή” σε συνεργάτες και υποψηφίους του να ενσωματωθούν και να ενισχύσουν την παράταξη “Άνεμος Ελπίδας” με επικεφαλής τον Μπάμπη Κονδυλάκη.

«Είπα στους συνεργάτες μου: “Θέλετε να πάει χαμένος ο κόπος που έχουμε κάνει, οι μέχρι τώρα προσπάθειές μας ή να πάμε σε συνεργασία με άλλη παράταξη;”. Είπα, συμφωνήσαμε υπέρ της συνεργασίας με τον Μπάμπη Κονδυλάκη. Είναι ένας νέος άνθρωπος, έχει όρεξη για δουλειά, έχει ζέση να προσφέρει. Και βασικό, μένει μόνιμα στη Βιάννο. Δεν είναι κινούμενος από ’δω κι από ’κει», είπε ο κ. Αναστασάκης.

Σχόλια