«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες»: Εγκαταλειμμένοι οι οικισμοί του Τεμένους

Δημοτικές
«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες»: Εγκαταλειμμένοι οι οικισμοί του Τεμένους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάρχησαν θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα

Περιοδεία στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Τεμένους πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς  σύμβουλους .

Στις επαφές με τους κατοίκους και τους φορείς των οικισμών κυριάρχησαν θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:

Οι «Ενεργοί Πολίτες» συνομίλησαν με ομάδες αγροτών και άκουσαν τα ζητήματα που τους έθεσαν. Το κυριότερο από αυτά ήταν η πολύ άσχημη  κατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου που δεν τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση στις περιουσίες τους.

Μεγάλες φθορές έχει υποστεί και ο κεντρικός δρόμος που οδηγεί στο Ηράκλειο, ο οποίος έχει καταστραφεί, όχι μόνο από τα καιρικά φαινόμενα αλλά επιπλέον και από βαριά οχήματα που πηγαινοέρχονται στην Βιομηχανική ζώνη της περιοχής.  

Οι οικισμοί του Τεμένους, που ανήκουν διοικητικά στο Δήμο Ηρακλείου, φάνηκε να είναι παντελώς εγκαταλειμμένοι από τη δημοτική αρχή. Μνημεία της περιοχής, όπως το γνωστό «φρούριο της Ρόκας» παραμένουν χωρίς συντήρηση και επισκεψιμότητα. Ένα φράγμα στο Φαράγγι, το οποίο θα τους έλυνε τα σοβαρά προβλήματα της έλλειψης νερού, δεν υπάρχει καν στο σχεδιασμό. Αν γίνει το φράγμα, ούτε η Γιόφυρος δεν θα ξαναπλυμμυρίσει επεσήμαναν οι κάτοικοι στον Ηλία Λυγερό.

 

Ο υποψήφιος δήμαρχος  επεσήμανε  στους κατοίκους ότι ο βιολογικός καθαρισμός του Ηρακλείου παράγει 30.000 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως κατάλληλο για άρδευση. Από αυτά προς αξιοποίηση είναι μόνο η μισή ποσότητα ενώ τα υπόλοιπα πάνε στη θάλασσα. Παράλληλα ο Ηλίας Λυγερός  τόνισε ότι ως νέα Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση έργων που χρησιμοποιούν εναλλακτικές πηγές νερού .Ο ίδιος θεωρεί ότι η συλλογική προσπάθεια και ολοκληρωμένος σχεδιασμός  στον πρωτογενή τομέα είναι αναγκαίος. Ειδικότερα, όπως είπε «Στις άμεσες προτεραιότητες μας  θα είναι η θέσπιση αντιδημάρχου για την ύπαιθρο και τον αγροτικό τομέα, για την ενδυνάμωση της ενδοχώρας του Δήμου ως τουριστικού και οικοπολιτιστικού  προϊόντος.  Φέτος ο Δήμος έβαλε στην Τράπεζα οκτώμισι εκατομμύρια ευρώ ως έσοδα από εισπράξεις. Δεν θα μπορούσε να κάνει έργα; Μπορούσε αλλά ούτε σχεδιασμό ούτε και βούληση υπήρξε. Το Ηράκλειο χρειάζεται λοιπόν  Δήμαρχο, που έχει βούληση και σχέδιο ανάπτυξης της ενδοχώρας», κατέληξε ο κ Λυγερός .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News