Δημοτικές εκλογές '19

Σε ΔΟΥ Ηρακλείου, ΟΑΕΔ και «Βενιζέλειο» ο Γιώργος Σισαμάκης

Το κυκλοφοριακό μείζον θέμα για την ευρύτερη περιοχή και κοινός παρονομαστής σε όλες τις συζητήσεις

Συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων με στελέχη Υπηρεσιών και απλούς πολίτες είχαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Σισαμάκης και υποψήφιοι Σύμβουλοι της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» κατά τις επισκέψεις τους στη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ηρακλείου, τα γραφεία του ΟΑΕΔ αλλά και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Κοινός παρανομαστής σε όλες τις συζητήσεις και μείζον θέμα για την ευρύτερη περιοχή αναδεικνύεται το κυκλοφοριακό. Ειδική αναφορά έγινε και από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ κ. Γιάννη Χαραλαμπάκη που επεσήμανε ότι χρειάζονται παρεμβάσεις για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, ειδικά στην οδό Νάθενα, όπου  ελλοχεύει συνεχώς ο κίνδυνος ατυχήματος.

Το κυκλοφοριακό αλλά και ζητήματα ρυμοτομίας ήταν πρώτα στη «λίστα» των θεμάτων που έθεταν στον υποψήφιο Δήμαρχο και οι πολίτες με τους οποίους συνομίλησε ο κ. Σισαμάκης, ο οποίος τόνισε ότι βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της παράταξης.

Η πορεία των εργασιών για τη νέα πτέρυγα του Βενιζελείου Νοσοκομείου αλλά και τα λειτουργικά προβλήματα που δημιούργησε στο Νοσηλευτικό ίδρυμα η φωτιά του περασμένου Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Διοικητή του κ. Γιώργο Μοσχοβάκη.

Ο τελευταίος επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι παραμένουν ακόμα ουσιαστικά «άστεγοι» δεκάδες υπάλληλοι διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου, τα γραφεία των οποίων στεγάζονταν σε χώρους που καταστράφηκαν σε αυτή την πυρκαγιά.

«Μας έταξαν πολλοί ότι θα μας βοηθήσουν, ακόμα κι ο Δήμος, αλλά βοήθεια πήραμε μόνο από κάποιον που δεν έταξε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσχοβάκης, αναφερόμενος στους λυόμενους οικίσκους - τύπου container - που έστειλε η Περιφέρεια Αττικής, οι οποίοι ωστόσο δεν είναι αρκετοί για να καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν.Ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» επισκέφθηκε και τους συγκεκριμένους οικίσκους και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι  – όπως τόνισε – προσπαθούν να φέρουν σε πέρας ένα μεγάλο φόρτο δουλειάς σε συνθήκες που απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν ιδανικές.«Ο Δήμος μπορεί να μην έχει τον πρώτο λόγο σε θέματα όπως αυτό της εύρυθμης λειτουργίας των Νοσηλευτικών ιδρυμάτων μας, αλλά δεν μπορεί και να “σηκώνει τα χέρια ψηλά”. Πρέπει να είναι σε θέση να προτείνει λύσεις αλλά και να πιέζει σε βαθμό ασφυκτικό, μέχρι να ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις και να υλοποιηθούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σισαμάκης

 

 

Σχόλια