Νίκος Μπουνάκης: Προτεραιότητά μας η ισόρροπη ανάπτυξη

Δημοτικές
Νίκος Μπουνάκης: Προτεραιότητά μας η ισόρροπη ανάπτυξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημόσιες παρεμβάσεις Νίκου Μπουνάκη, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τον σύνδεσμο του Βασίλη Λαμπρινού

Τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που έχει μπροστά του το Ηράκλειο αναδεικνύει στις δημόσιες παρεμβάσεις του ο Νίκος Μπουνάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Συνδυασμό του Βασίλη Λαμπρινού.

«Το "πάντρεμα" του αστικού ιστού της πόλης με τις γειτονιές της και την ενδοχώρα του είναι ζωτική ανάγκη, παράγει υπεραξία για την τοπική κοινωνία», υποστηρίζει με έμφαση.

Προϋπόθεση, βέβαια, είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών της υπαίθρου που υπάγονται διοικητικά στον δήμο Ηρακλείου.

Ως εκ τούτου, όπως σημειώνει ο γνωστός επιχειρηματίας, «χρειάζεται συγκεκριμένο και ρεαλιστικό σχέδιο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ισόρροπης ανάπτυξης».

Μάλιστα υπογραμμίζει πως «η δημαρχία Λαμπρινού, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της, έδειξε ότι δεν ακολουθεί πολιτική δύο ταχυτήτων, όπως έπραξε η προηγούμενη δημοτική αρχή του Γιάννη Κουράκη». 

Και προσθέτει: «Τα τελευταία πέντε χρόνια καλύφθηκε το κενό στον αναπτυξιακό σχεδιασμό», τονίζοντας πως «ο δήμος Ηρακλείου οφείλει να έχει αυτές τις περιοχές ως αναπτυξιακό «μοχλό» και όχι ως «βαρίδι» όπως συνέβαινε έως το 2014

Το αναπτυξιακό έλλειμμα που χαρακτήριζε την περίοδο του πρώην δημάρχου Κουράκη, επέτεινε την απόκλιση κέντρου και περιφέρεια. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπήρξε κανένα αναπτυξιακό πλάνο όταν έγιναν οι συνενώσεις στο πλαίσιο του Καλλικράτη».

Τώρα, προσθέτει ο κ. Μπουνάκης,  «όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ζωτική ανάγκη το Ηράκλειο να κινείται με ενιαία ταχύτητα και πρωτίστως να ακολουθεί αναπτυξιακή στρατηγική βάθους και μακράς πνοής».

Όπως φαίνεται, η προεκλογική διαμάχη αρχίζει να μπαίνει σιγά-σιγά στον πυρήνα των καίριων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News