Συνάντηση Γιάννη Κουράκη με τους εργαζομένους στα ΚΔΑΠ

Δημοτικές
Συνάντηση Γιάννη Κουράκη με τους εργαζομένους στα ΚΔΑΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δημοτικές εκλογές 2019 πλησιάζουν και οι συναντήσεις αυξάνονται

Τον σημαντικό ρόλο των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στην άσκηση της Κοινωνικής Πολιτικής των Δήμων, επεσήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5» κ. Γιάννης Κουράκης, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία εργαζομένων στα ΚΔΑΠ.

Οι εργαζόμενοι παρουσίασαν τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν και τα αιτήματά τους για μόνιμες Δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ στους Δήμους, σταθερή και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Κράτος για την πλήρη κάλυψη του λειτουργικού κόστους, καθώς επίσης και μόνιμες θέσεις εργασίας για το προσωπικό των Δομών.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Κουράκης δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί στο πλευρό τους, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα του θεσμού.

Ειδικά για το Δήμο Ηρακλείου, με τα 890 παιδιά και τους 50 εργαζομένους, τα 9 συνολικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης πρέπει να αποτελέσουν έναν σταθερό πυλώνα ποιοτικών, δημιουργικών και σύγχρονων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, βοηθώντας στην εξέλιξη των ταλέντων και των δεξιοτήτων των παιδιών.

Επί πλέον στην Ελλάδα λειτουργούν και ΚΔΑΠ – ΜΕΑ ΟΤΑ, που δέχονται παιδιά με αναπηρία, εφήβους και άτομα με νοητική υστέρηση. Μια Δομή την οποία στερήθηκαν οι δημότες του Ηρακλείου - αν και είχε δημοπρατηθεί επί δημαρχίας Κουράκη και είχε εγκατασταθεί ο ανάδοχος – καθώς το έργο απεντάχθηκε με ευθύνη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

«Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ θα πρέπει να είναι σύγχρονοι χώροι, δημιουργίας, χαράς και κοινωνικοποίησης και ως τέτοιους θα τους αντιμετωπίσουμε, μέσα από ένα πρόγραμμα ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής προς όφελος όλων των δημοτών», δήλωσε ο Γιάννης Κουράκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News