Στην ΚΡΗΤΗ TV ο Ηλίας Λυγερός μίλησε για το όραμά του για το Ηράκλειο

Δημοτικές
Στην ΚΡΗΤΗ TV ο Ηλίας Λυγερός μίλησε για το όραμά του για το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλατό της εκπομπής «Καλό Μεσημέρι» βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής του συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες», κ. Ηλίας Λυγερός

Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Ηλίας Λυγερός μίλησε για το όραμά του για το Ηράκλειο στην Ιωάννα Μαλέσκου, σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε.

Μίλησε για το τι είναι εκείνο που κάνει ελκυστική την πόλη στον δημότη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «όλα αυτά που δεν του προσφέρει σήμερα ο δήμος. Ένα πολύ ωραίο περιβάλλον, μία ωραία κοινωνική δραστηριότητα, οι ηλικιωμένοι να έχουν ένα αποκούμπι, ένα δημοτικό γηροκομείο, ένα καλό φωτισμό, μία ασφάλεια».

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχειώδη, που πιστεύει ότι πρέπει να προσφέρονται στον δημότη για να μην απογοητεύεται με τη σειρά του και να απέχει από την εκλογική διαδικασία, όπως τόνισε ο κ. Λυγερός.  

«Ερχόμαστε να διορθώσουμε τα αναγκαία για τον δημότη και να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα οραματικό για το ποια πόλη θέλουμε, ποια θα είναι η σχέση της με τον δημότη και πώς μπορεί να είναι ένα μεγάλο κέντρο πολιτιστικής ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας», είπε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος.

«Διασφαλίσαμε ένα πολύ καλό επίπεδο επικοινωνίας και σεβασμού μέχρι τώρα ως παράταξη στην αντιπολιτευτική μας δραστηριότητα στον Δήμο. Προσπαθούμε πάντα εκεί που θα τοποθετηθούμε σε ένα θέμα, να έχουμε συλλέξει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και κριτική, ώστε να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερο», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Λυγερός «άγγιξε» τις εφαρμογές του e-dimos και μίλησε για τη χρήση της τεχνολογίας και τη σχέση του ίδιου με αυτή, στην καθημερινότητά του, ενώ μίλησε για τον πολιτισμό, ο οποίος όπως ανέφερε, δεν είναι απλά τέχνη, αλλά μικρά καθημερινά πράγματα που διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Μίλησε επίσης για τα έργα, τα οποία όπως τόνισε μέχρι τώρα χωλαίνουν κυρίως γιατί ακολουθείται μια αποσπασματική προσέγγιση και διάθεση εντυπωσιασμού, που πάρα ταύτα δεν έχει ούτε αυτή την αποτελεσματικότητα και απήχηση!

Επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε για το brandname Ηράκλειο, τις επιθυμίες και τις ανάγκες της νεολαίας την οποία, όπως τόνισε ακούει και σέβεται, αναφέρθηκε σε σημεία που αποτελούν στέκια της αλλά και το πόσο σπουδαίο είναι να ακούς... ακόμα και τα παράπονα των κατοίκων.

Πόσο σπουδαίο είναι να απομακρυνθούν οι διοικητικές υπηρεσίες από το ιστορικό κέντρο και πώς η «ζωντάνια» των χώρων εστίασης και «καφέ» κάνει καλό... Αν και εφόσον εποικοδομηθεί κουλτούρα στους επισκέπτες αλλά και τους δημότες.

Όραμά του είναι η πόλη να αποτελεί στολίδι, ενώ έδωσε έμφαση στις πύλες εισόδου της, το  αεροδρόμιο και το λιμάνι. Μίλησε επίσης για τις ανάγκες των αποκεντρωμένων γειτονιών του Μεγάλου Κάστρου, καθώς και για την αγωνία και έγνοια των γονιών για τα παιδιά τους και την απουσία ασφαλών χώρων συγκέντρωσης και εκτόνωσης.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λυγέρος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην παρουσιάστρια της εκπομπής. Δείτε ολόκληρη της συνέντευξη στο παρακάτω απόσπασμα από την εκπομπή:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News