Ο Δημήτρης Ανθούσης υποψήφιος δήμαρχος στον Πλατανιά

Δημοτικές
Ο Δημήτρης Ανθούσης υποψήφιος δήμαρχος στον Πλατανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσιάστηκε ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης

Με επιτυχία και σε κλίμα αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του Ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Πλατανιά, χτες Σάββατο 20 Απριλίου, στον Ταυρωνίτη.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης οι:

Σάββας Βασιλειάδης

Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της ΕΠ Κρήτης και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ

Δημήτρης Ανθούσης

Υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην ομιλία του ο Σάββας Βασιλειάδης επισήμανε πως μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά, με ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες. Τόνισε το γεγονός πως η περιοχή του Πλατανιά έχει πληγεί σοβαρά από τις πρόσφατες καταστροφές και αυτό θα πρέπει να αποτελέσει ένα βασικό κριτήριο ψήφου που πρέπει να σκεφτούν οι κάτοικοι, και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί αγρότες, των οποίων οι περιουσίες είχαν τις μεγαλύτερες καταστροφές. Ανέδειξε τις εγκληματικές ευθύνες που φέρουν δήμοι, περιφέρεια και κυβερνήσεις στην έλλειψη των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και την στάση της ΕΕ, η οποία δεν χρηματοδοτεί τέτοια αναγκαία έργα, αν δεν αποφέρουν το απαραίτητο κέρδος στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Πρέπει να δεχτεί ισχυρό πλήγμα η πολιτική της ΕΕ, την οποία ευαγγελίζονται όλα τα αστικά κόμματα και οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Να δεχτεί πλήγμα η πολιτική που εμπλέκει βαθύτερα τον λαό στους ενδο-ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, κάτω από τη σημαία του ΝΑΤΟ, του οποίου ο ρόλος αναβαθμίζεται στην περιοχή.

Τέλος δήλωσε ότι και από τον Πλατανιά πρέπει να εκφραστεί ένα ισχυρό μήνυμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις εκλογές, καθώς αυτή θα είναι η πιο καθαρή απάντηση του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εκφράζεται σε όλα τα επίπεδα ξεκινώντας από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις, φτάνοντας στις περιφέρειες και τους δήμους, μια πολιτική φορομπηχτική, τσακίσματος των εργασιακών δικαιωμάτων, των μορφωτικών δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων στην υγεία και σε όλους τους τομείς, των βασικών αναγκών του λαού που δεν καλύπτονται πλέον από αυτήν. Μόνη λύση είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ που είναι ένα σταθερό, καθαρό κόμμα στο πλευρό των εργαζομένων και των αγώνων τους.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Δημήτρης Ανθούσης ανέδειξε την μεγάλη ανανέωση και ενίσχυση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Πλατανιά, το οποίο πλησιάζει τον τριψήφιο αριθμό. Επιπλέον, από τους 70 πρώτους υποψηφίους άξιο αναφοράς είναι ότι οι 34 σηματοδοτούν την ανανέωση καθώς είναι πρόσωπα καινούρια σε σχέση με το ψηφοδέλτιο του 2014. Επίσης, από αυτούς τους 70 οι 26 είναι κάτω των 40 ετών και οι 21 μέλη μαζικών φορέων του εργατικού λαϊκού κινήματος, πολιτιστικών συλλόγων κλπ. Το αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο και στον Πλατανιά γίνεται ο πόλος συσπείρωσης και πάλης των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών, του μικρού επαγγελματία, των γυναικών και της νέας γενιάς.

Ανέδειξε το πραγματικό δίλημμα που θα πρέπει να απασχολήσει τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τους κατοίκους της περιοχής, τι δήμαρχο, τι δημοτική αρχή και τι δημοτικό συμβούλιο θέλουν; Θέλουν δήμαρχο και Δ.Σ. υπηρέτη της κυβερνητικής πολιτικής, τροχονόμο των εργολάβων και των εργολαβιών ή δήμαρχο και δημοτική αρχή που θα βάλει την επόμενη μέρα των εκλογών μπροστά την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών; Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πέντε δήμοι όπου η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι πρώτη δύναμη (Πάτρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Καισαριανή, Ικαρία), με κομμουνιστές δημάρχους που συγκρούονται με την αντιλαϊκή ταξική πολιτική που γεννάει το σύνολο των προβλημάτων που ταλανίζουν την εργατική-λαϊκή οικογένεια, βάζουν εμπόδια στην εφαρμογή της, παλεύουν για την ανακούφιση του εργαζόμενου λαού. Οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και εκεί που έχουν την ευθύνη της διοίκησης και εκεί που είναι μειοψηφία είναι στο πλευρό του λαού που αγωνίζεται και διεκδικεί. Δεν είπαν ποτέ ψέματα και δεν υποσχέθηκαν εύκολες λύσεις.

Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε το λαό του Πλατανιά στις 26 Μαΐου να στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας του πολιτικό κατεστημένο.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τα πρώτα 70 ονόματα του Ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο.

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τους υποψήφιους στο δήμο Πλατανιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News