Δημοτικές εκλογές '19

Τ. Πλουμή: Η αγάπη μου για τον τόπο μου το κίνητρο για την υποψηφιότητα μου

Τα παραπάνω αναφέρει στον 98.4 η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Τάνια Πλουμή, με το συνδυασμό «Το Μαλεβίζι Μπορεί» και το Μενέλαο Μποκέα.

Η κ. Πλουμή βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης ως υπ. Διδάκτωρ στο τμήμα για το Περιβάλλον, εργάζεται ως βοηθός καθηγήτριας, κάνει ατομική συμβουλευτική σε προπτυχιακούς φοιτητές και διδάσκει μαθήματα του προπτυχιακού κύκλου κατά το θερινό εξάμηνο. Επίσης συμμετέχει, η μόνη «μη Αμερικανίδα», σε μια ομάδα που σκοπό έχει τον συγκερασμό διάφορων επιστημών με βασικό στόχο τη μελέτη και εξεύρεση λύσεων σε περίπλοκα περιβαλλοντικά προβλήματα. Τέλος είναι μια από τις 3 νέες επιστήμονες που εκπροσωπούν την ομάδα «Growing Women in Science” του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης που στόχο έχει την ανάδειξη γυναικών σε ηγετικούς ρόλους.

Ερωτηθείς για το όραμα της για το Δήμο Μαλεβιζίου ανέφερε: «Ο τρόπος που σκέφτομαι όσον αφορά στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι από κάτω προς τα πάνω (bottom up). Οραματίζομαι ένα Μαλεβίζι που η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη θα είναι ένας διαρκείς αγώνας του Δήμου. Η ασφάλεια, η καθαριότητα, ο φωτισμός, ο δημόσιος χώρος, το πράσινο και γενικότερα η προστασία του μοναδικού περιβαλλοντικού πλούτου που διαθέτει το Μαλεβίζι θα πρέπει να αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 Γενικά, οραματίζομαι ένα Μαλεβίζι που θα έχει αυτοπεποίθηση, με ανθρώπους που θα είναι διατεθειμένοι να αφήσουν στην άκρη λογικές πόλωσης και τοξικότητας και να πιστέψουν ότι το Μαλεβίζι Μπορεί να πρωτοπορήσει, Μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για την επιστροφή των νέων στον τόπο τους, Μπορεί να εφαρμόσει καινοτόμες λύσεις που θα ισορροπούν τις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου διαβίωσης με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, Μπορεί να αναδείξει την πλούσια πολιτιστική και περιβαλλοντική του κληρονομιά με σεβασμό και ποιότητα, Μπορεί να επενδύσει στην παιδεία και στον πολιτισμό, Μπορεί να οραματίζεται ένα μέλλον φωτεινότερο.

Σχόλια