Ρέθυμνο Αξίζεις: «Η πολιτική δεν ανήκει σε συγκεκριμένη κάστα ανθρώπων»

Δημοτικές
Ρέθυμνο Αξίζεις: «Η πολιτική δεν ανήκει σε συγκεκριμένη κάστα ανθρώπων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάντηση της δημοτικής παράταξης του Θοδωρή Νίνου στις προσβλητικές και ρατσιστικές δηλώσεις υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου του κ. Μαρινάκη

«Μετά λύπης μας πληροφορηθήκαμε την δήλωση συγκεκριμένης υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου με το ψηφοδέλτιο του κ. Μαρινάκη,  περί «ποιοτικής υπεροχής», συμμετοχής «ανεπάγγελτων» στην πολιτική ζωή του τόπου και «μη πετυχημένες επαγγελματικά υποψηφιότητες» στα υπόλοιπα δημοτικά ψηφοδέλτια, καθώς και «βλακώδεις τοποθετήσεις» ανθρώπων της αντιπολίτευσης που θα συμμετέχουν στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές της 26ης Μαΐου.

Δυστυχώς, δηλώσεις κοινωνικού ρατσισμού όπως οι παραπάνω δεν συνάδουν με την πολιτική φιλοσοφία που οφείλουμε να φροντίσουμε ώστε να επικρατεί στον τόπο μας. Μετουσιώνουν μια λανθασμένη πολιτική κουλτούρα η οποία οφείλει να καταδικαστεί από το σύνολο της Ρεθυμνιώτικης κοινωνίας. Οδεύοντας προς τις κάλπες ο πολιτικός πανικός κάποιων θα συνεχίσει να εντείνεται. Είναι χρέος όλων μας να προφυλάξουμε την πολιτική ζωή του τόπου μας.  

Ο κ. Μαρινάκης αν δεν την συμμερίζεται την εν λόγω ανοίκεια επίθεση, οφείλει να καταδικάσει άμεσα τις ρατσιστικές αυτές δηλώσεις. Σε κάθε περίπτωση ως ενεργοί πολίτες που συμμετέχουμε στα κοινά του τόπου, αλλά και ως άνθρωποι που έχουν να επιδείξουν τις δικές τους προσωπικές, ακαδημαϊκές, επαγγελματικές και πολιτικές διαδρομές, αισθανόμαστε ιδιαιτέρως θιγμένοι από  τέτοιοι τύπου δηλώσεις. Αν δεν διαχωρίσει τη θέση της η παράταξη της «νέας αντίληψης», γίνεται ξεκάθαρο ότι έχει πλέον παλιώσει και αλλοιωθεί τόσο πολύ που μετά από 13 χρόνια διοίκησης του Δήμου το μοναδικό που έχει μείνει ως στρατηγική λόγω της αδιέξοδης πολιτικής της είναι να καταφέρεται για το σύνολο της αντιπολίτευσης. Απαντώντας στους εν λόγω χαρακτηρισμούς για την δημοτική μας ομάδα, όχι μόνο δεν τους αποδεχόμαστε, αλλά τους επιστρέφουμε εκεί από όπου εκπορεύονται.

Η συμμετοχή στην πολιτική ζωή του τόπου δεν αποτελεί κοινωνικό προνόμιο καμίας συγκεκριμένης κάστας ανθρώπων. Η αυτοδιοίκηση χρειάζεται ανθρώπους ικανούς, δραστήριους, αξιόλογους και με όρεξη να συμβάλουν στην παραγωγή προτάσεων, θετικού λόγου και θετικών έργων στον τόπο μας. Ευτυχώς για το Ρέθυμνο, διαθέτουμε αρκετούς μέσα σε κάθε δημοτικό συνδυασμό.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν, πως η παράταξη μας αποτελεί την εγγύηση ανεξάρτητα της επίτευξης του στόχου της αυτοδυναμίας ή μη,  για μια ευρεία συνεργασία με συγκεκριμένο δεσμευτικό προγραμματικό πλαίσιο ανάμεσα στους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους που θα προκύψουν από τις επικείμενες εκλογές, συνθέτοντας δυνάμεις με γνώμονα να πάμε το Ρέθυμνο ένα βήμα μπροστά. Συνθέτοντας δυνάμεις και όχι διαιρώντας αυτές. Τέλος, αναμένουμε από την κ. Ελευθεριάδου να ανακαλέσει τα όσα υποστήριξε και από τον κ. Μαρινάκη να τοποθετηθεί για το ζήτημα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News