Ο Άρης Παπαδογιάννης στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Δημοτικές
Ο Άρης Παπαδογιάννης στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναγκαία η στενή συνεργασία διοίκησης και στελεχών των υπηρεσιών του δήμου, για την πρόοδο και την ανάπτυξη των Χανίων!

Σε νευραλγικές υπηρεσίες του δήμου Χανίων, βρέθηκε την Πέμπτη ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Η Απάντηση τα Χανιά Μας» και υποψήφιος δήμαρχος Άρης Παπαδογιάννης. Συνοδευόμενος από στελέχη και υποψήφιους συμβούλους της παράταξης του, ο κ. Παπαδογιάννης επισκέφθηκε την Τεχνική Υπηρεσία, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, την Οικονομική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Δόμησης του δήμου Χανίων.  

Τεχνική Υπηρεσία δήμου Χανίων

Κατά την συνάντηση που έγινε στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Χανίων  αναπτύχθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ομαλή εξέλιξη των μελετών και των έργων που εκτελούνται, ανταλλάχθηκαν απόψεις αναφορικά με σημαντικά έργα υποδομών ενώ συζητήθηκαν και  ζητήματα τα οποία σχετίζονται  με την διασφάλιση της ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας της Τεχνικής Υπηρεσίας.  Ο κ.  Παπαδογιάννης χαρακτήρισε την υπηρεσία «πρότυπο όσον αφορά τη γνώση, το επιστημονικό επίπεδο και την αποτελεσματικότητα των στελεχών της».

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Στη συνάντηση που έγινε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ο κ. Παπαδογιάννης και τα στελέχη της παράταξης που τον συνόδευαν ενημερώθηκαν για θέματα που άπτονται της λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου, για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και για εκείνα που θα υλοποιηθούν μελλοντικά στην περιοχή ευθύνης του. Από όλες τις πλευρές έγινε αμοιβαία αποδεκτό ότι «το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, θα πρέπει να γίνει η αιχμή του δόρατος στην ανάπτυξη της περιοχής των Χανίων». Για τον λόγο αυτό - όπως σημειώθηκε -  θα πρέπει να αντιμετωπισθούν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υποστελέχωση, το συντονισμό και το χρόνο ωρίμανσης των έργων.

Οικονομική Υπηρεσία δήμου Χανίων

Ιδιαίτερη αναφορά στη σημαντικότητα του έργου που επιτελεί αλλά και του βάρους που επωμίζεται για την εκτέλεση του έργου μιας δημοτικής αρχής, η οικονομική της υπηρεσία, έκανε ο κ. Παπαδογιάννης κατά την επίσκεψη του στην εν λόγω υπηρεσία του δήμου Χανίων.

 «Ένα  πρόγραμμα για να καταρτιστεί και για να είναι σοβαρό και αξιόπιστο πρέπει πρώτα απ’ όλα να λαμβάνει υπ’ όψιν την οικονομική κατάσταση του δήμου. Να προσμετρά τις υποχρεώσεις τις οποίες έχει το κράτος απέναντι στο δήμο και δεν τις έχει τηρήσει αλλά και ποιες είναι οι υποχρεώσεις του δήμου. Έτσι ο συνδυασμός μας «Η Απάντηση… Τα Χανιά μας», θα γνωρίζει πολύ καλά που υπάρχουν πόροι για να υλοποιήσει αυτά τα οποία θα εξαγγείλει» είπε χαρακτηριστικά.  Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου Χανίων  αποτελεί μια πολύ οργανωμένη και εξυπηρετική υπηρεσία  που «κρατάει τον δήμο σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο οικονομικής διαχείρισης», υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση κατά τα επόμενα χρόνια, στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. 

Υπηρεσία Δόμησης δήμου Χανίων

Ο κύκλος των σημερινών επαφών του κ. Παπαδογιάννη, έκλεισε με την επίσκεψή του στην Υπηρεσία Δόμησης του δήμου Χανίων, την οποίαν χαρακτήρισε ως «μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες του δήμου», κάνοντας παράλληλα αναφορά στο πολύ σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης της, που έχει ως  αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών.

Κατά την παραμονή του στην ΥΔΟΜ ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, τόνισε με έμφαση «την ανάγκη  ολοκλήρωσης των πράξεων εφαρμογής και του σχεδίου πόλης καθώς επίσης και του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου».

Ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις στις υπηρεσίες  του δήμου Χανίων, ο κ. Παπαδογιάννης υπογράμμισε την ανάγκη για συστέγαση των υπηρεσιών σε κοινές κτιριακές εγκαταστάσεις.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά την ανάγκη ενίσχυσης των Υπηρεσιών του δήμου μας και αυτό είναι ένα θέμα που θα αντιμετωπίσουμε, δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό γενικότερα και σε εξειδικευμένο προσωπικό, όσο  και σε υλικοτεχνική υποδομή. Πεποίθηση όλων - συνέχισε ο κ. Παπαδογιάννης -  είναι πως «δημοτικοί υπάλληλοι και δημοτική αρχή πρέπει να βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία και σύμπνοια, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη, την βελτίωση της καθημερινότητάς του και την ανάπτυξη του δήμου σε όλα τα επίπεδα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News