Ρέθυμνο ΑξίΖεις: «Τελικά υπάρχει υπεξαίρεση στην ΚΕΔΗΡ!»

Δημοτικές
Ρέθυμνο ΑξίΖεις: «Τελικά υπάρχει υπεξαίρεση στην ΚΕΔΗΡ!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παράταξη του Θοδωρή Νίνου κάνει λόγο για πλήρη δικαίωση των πιέσεων την αντιπολίτευσης αναφορικά με τη διεξαγωγή ελέγχου στην ΚΕΔΗΡ

Επιβεβαιώθηκαν οι ισχυρισμοί της Δημοτικής Παράταξης «Ρέθυμνο Αξίζεις», με επικεφαλής το Θοδωρή Νίνο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: Η απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης, επιβεβαίωσε αυτό που όλοι φοβόμασταν. Αυτό για το οποίο κατηγορηθήκαμε και αμφισβητηθήκαμε πολλάκις. Η επιβεβαίωση της υπεξαίρεσης χρημάτων έρχεται να δικαιώσει απόλυτα όλους όσους εδώ και μήνες φωνάζαμε και ασκούσαμε πιέσεις για διαχειριστικό έλεγχο μέσα στη ΚΕΔΗΡ. Η σημερινή δίωξη του ταμία - λογιστή της ΚΕΔΗΡ δικαιολογεί απόλυτα τις πιέσεις μας και αναδεικνύει παθογένειες ετών και οικονομικές ατασθαλίες που  ξεπερνούν τα όρια της «λογιστικής ακαταστασίας».

Αναρωτιόμαστε  λοιπόν, πως γίνεται να μην γνώριζε κανείς;

Σήμερα,  αποδεικνύεται ότι γνώριζαν, περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους έναν άνθρωπο εκχωρώντας του τη διπλή ιδιότητα του λογιστή και ταμία, αρνήθηκαν τον έλεγχο και αμφισβήτησαν τα πορίσματα. Η πολιτική ευθύνη βαραίνει απόλυτα την Δημοτική Αρχή του κ. Μαρινάκη.

Παραθέτουμε την δήλωση του επικεφαλή της παράταξης μας Θοδωρή Νίνου αναφορικά με την απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης: «Η εξέλιξη στην υπόθεση της ΚΕΔΗΡ επιβεβαίωσε αυτό που όλοι φοβόμασταν, όλα όσα ξεκάθαρα προέκυψαν και αναγράφονταν στα πορίσματα του έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου, αφού τελικά και υπεξαίρεση υπάρχει και πολιτική συγκάλυψη. Γεγονός που επιβεβαιώνεται πια και από την απόφαση της δικαιοσύνης για τη δίωξη του ταμία - λογιστή για υπεξαίρεση.

Δικαιωνόμαστε και επιβεβαιωνόμαστε για ακόμα μία φορά ότι από την άνοιξη του 2017 το γεγονός της υπεξαίρεσης ήταν γνωστό στην δημοτική Αρχή, που όχι μόνο «έσκιζε τα ιμάτιά της» ότι δεν λείπει ούτε ένα ευρώ από το ταμείο της ΚΕΔΗΡ, αλλά ότι και επί μήνες συγκάλυπτε το σκάνδαλο, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει όσους θέλησαν να μάθουν τι πραγματικά συνέβη, μιλώντας για «λογιστική ακαταστασία».

Από το τέλος του 2017 που το σκάνδαλο βγήκε στον αέρα, και μέχρι την ολοκλήρωση των πορισμάτων των ορκωτών λογιστών η στάση της Δημοτικής Αρχής, ήταν αμετακίνητη στο ότι τα ταμεία της ΚΕΔΗΡ είναι άρτια, κατηγορώντας μας ως λασπολόγους όταν μιλούσαμε για υπεξαίρεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Η σημερινή εξέλιξη έρχεται να δικαιώσει όσους λοιδορήθηκαν αμφισβητήθηκαν και κατηγορήθηκαν από τον κ. Μαρινάκη και την ομάδα του, αφού όπως αποδεικνύεται όλοι το γνώριζαν και όλοι το έκρυβαν. Οι πολιτικές ευθύνες που ξεκάθαρα υπάρχουν σύντομα θα αποδοθούν από τους δημότες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News