Δημοτικές εκλογές '19

Ο Μανόλης Χαιρέτης διαψεύδει την «κόντρα» του με τη Ντόρα Μπακογιάννη

Μανόλης Χαιρέτης: «Το νέο θα επικρατήσει του παλιού… με φιλελεύθερο αέρα προχωράμε»

Διαβάζουμε, ακούμε, μαθαίνουμε  τα τελευταία εικοσιτετράωρα για ένταση μεταξύ εμού και της κα Μπακογιάννη. Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο από μέρους μου για μια πολιτικό που διαχρονικά σέβομαι και τιμώ. Για μία πολιτικό που υπηρέτησε το κόμμα και την χώρα από υψηλές θέσεις ευθύνης.

* Γράφει ο κ. Μανόλης Χαιρέτης

Σε ό,τι αφορά το Δήμο Ηρακλείου, ως εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ως συνεπής στρατιώτης της παράταξης μας ξεκαθαρίζω ότι χρίσμα δεν δόθηκε ποτέ σε κανένα υποψήφιο δήμαρχο του Δήμου Ηρακλείου από πλευράς του κόμματος.

Αλλά θυμίζω ξανά ότι:

Α) Αξιολογήθηκε το έργο της σημερινής Δημοτικής αρχής, την οποία υπενθυμίζω ότι και ο ίδιος στήριξα και υπηρέτησα και το έκανα με συνέπεια. Προτιμούσα όλα αυτά τα χρόνια να εκφράζω προσωπικά στον ίδιο και όχι στα παραπολιτικά, τις διαφωνίες μου για τις ενέργειες ή παραλείψεις του Δημάρχου αλλά και κυρίως του  στενού του περιβάλλοντος που είχε επιλέξει και που επί χρόνια αποτελούσαν τους «Διατάκτες» στον Δήμο. Το πόρισμα πολλών πρώην προέδρων ΝΟΔΕ, πολλών τοπικών παραγωγικών στελεχών της ΝΔ ήταν αρνητικό για την πορεία του Απερχόμενου Δημάρχου  και μέρους των συνεργατών του.             

Β) Απευθυνθήκαμε συντεταγμένα ως κόμμα σε αυτοδιοικητικά και μη στελέχη της ΝΔ για να ηγηθούν και να αποδείξουν την ικανότητα τους να προσφέρουν από τη θέση του επικεφαλής Συνδυασμού στηριζόμενοι από το σύνολο των μελών της παράταξής μας. Δεν κατέστη δυνατό και πήγαμε παρακάτω..

Γ) Προχωρήσαμε με την αρμόδια κεντρική επιτροπή για την Αυτοδιοίκηση στην αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων που εκδηλώθηκαν  για το Δήμο μας.

Καταλήξαμε ότι η επιλογή που θα μπορούσε να παράξει έργο, και εφόσον δήλωσε δημόσια ότι πρόκειται για ακομμάτιστο συνδυασμό είναι ο Γιάννης Κουράκης και ο συνδυασμός «Ηράκλειο 3.7.5».

Ως εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., μαζί με τον Βασίλη Βαρούχα εκλεγμένο επίσης αντιπρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου & Αν. Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ  και μαζί με τους Αντώνη Μπλεδάκη, Ελεύθερο Επαγγελματία –Περιπτεριούχο, Νίκο Κονταράκη Γενικό Ιατρό – Φυσικό Διευθυντή  Ε.Σ.Υ.-M.Sc. Οργάνωσης & Διοίκησης, Στέλιο Κτενιαδάκη Ιατρό Χειρούργο Επιμελητής Α΄ Βενιζελείου Νοσοκομείου, Νάσια Παστού Τραπεζικό Στέλεχο και Απόφοιτο Διοίκησης Επιχειρήσεων με Μεταπτυχιακό στα Οικονομικά, Αλεξάνδρα Σπυριδάκη Δικηγόρο, Απόστολο Σφακιανάκη Δικηγόρο, Μιχάλη Μαραγκάκη Επιχειρηματία στον κλάδο των τροφίμων, Μαριαλένα Μπαμιεδάκη Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, Γιάννη Τσαπάκη Οδοντοτεχνίτης και Πρόεδρος Οδοντοτεχνικού Συλλόγου Ηρακλείου – Λασιθίου, Αντώνη Βλαχάκη Διευθυντή Λιανεμπορίου Ομίλου Σούπερ Μάρκετ -  Απόφοιτο Εμπορίας Διαφήμισης, Δέσποινα Μπούρα – Καγιαμπάκη εκπαιδευτικό – Φαρμακοποιό, αποτελούμε τη φιλελεύθερη έκφραση σε ένα συνδυασμό που πιστεύουμε  ότι θα αποτελέσει την επόμενη Δημοτική Αρχή της πόλης μας και με Κυβέρνηση Ν.Δ. και με Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα συνεργαστεί και θα  κάνει όσα αξίζουν και όσα περιμένει χρόνια τώρα το Ηράκλειο και οι συμπολίτες μας.

Σεβόμαστε την διαφορετική επιλογή άλλων μελών της ΝΔ, λυπούμαστε που κάποιοι δεν τόλμησαν να ηγηθούν συνδυασμού αμιγώς από την πολιτική μας οικογένεια  και σήμερα απλώς γκρινιάζουν.

Εμείς από τη πλευρά μας δίνουμε τον αγώνα μας συντονισμένα για να πείσουμε τους πολίτες τι είναι το καλύτερο για τη πόλη μας ξέροντας ότι κανένα χρίσμα, ακόμα και αν είχε δοθεί, δεν εκλέγει Δήμαρχο σε καμία πόλη της χώρας μας.

Δεν διορίζονται, αλλά εκλέγονται από τους πολίτες του Δήμου.

Σε αυτούς πλέον απευθυνόμαστε, στους πολίτες, δηλώνοντας ξεκάθαρα την κομματική μας αφετηρία και στηρίζοντας αυτόν που πιστεύουμε ότι μπορεί, ότι έχει πρόγραμμα, ότι έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, τον Γιάννη Κουράκη.

Στηρίζουμε ως ενεργά μέλη του κόμματος μας την επιλογή μας στην Περιφέρεια και τον συνδυασμό «Η Κρήτη Μπροστά» του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη με εξαιρετικά νέα, άφθαρτα μέλη μας υποψηφίους και στους 4 νομούς της Κρήτης.

Και βέβαια δίνουμε τη μάχη για την κάλπη των Ευρωεκλογών στηρίζοντας Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τέρμα τα σχόλια, τα παραπολιτικά και οι αψιμαχίες. Αντίπαλος μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Εμφανείς ή Αφανείς βαστάζοι της πολιτικής του και σε τοπικό επίπεδο και όλοι όσοι με ιδεοληψίες και προκαταλήψεις και όχι με πραγματικό ενδιαφέρον λειτουργούν εν όψει των αυτοδιοικητικών μαχών .

Το νέο θα επικρατήσει του παλιού!

Με κόπο, σύνεση και υπομονή το πετυχαίνουμε μέρα με τη μέρα.

Θα φυσήξει φιλελεύθερος αέρας και στη πόλη μας.

 

* Ο κ. Μανώλης Χαιρέτης είναι Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. και Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος με το συνδυασμό «Ηράκλειο 3.7.5»

Σχόλια