Δημοτικές εκλογές '19

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Τους υποψηφίους της παράταξης παρουσίασε ο Μ. Συντυχάκης

Πολιτική εκδήλωση για την παρουσίαση δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων στο Ηράκλειο από τη «Λαϊκή Συσπείρωση»   

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στην μουσική σκηνή «Νυν και Αεί» η πολιτική εκδήλωση της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ για την παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του δήμου Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ομιλητές ήταν οι Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με την Λαϊκή Συσπείρωση και ο Δημήτρης Βρύσαλης, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην εκδήλωση παρευρίσκονταν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων Μανώλης Καρκαβάτσος, του δήμου Βιάννου Κώστας Μωυσάκης, του δήμου Μαλεβιζίου Μιχάλης Χουστουλάκης, του δήμου Μινώα Προυκάκης Κώστας, του δήμου Χερσονήσου Γιώργος Παρθενιώτης και του δήμου Φαιστού Γιάννης Ζαχαριουδάκης.

 

Μετά την παρουσίαση των υποψηφίων ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα «ΑΡΜΟΣ».

Στην παρέμβαση του ο Σάββας Βασιλειάδης σημείωσε:

«Μπροστά στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ στήνουν τις παγίδες τους, βάζουν τα διλήμματά τους για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, την πολιτική της ΕΕ.

Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την ψήφο του λαού για να υπάρξει δήθεν ως ανάχωμα απέναντι στην επέλαση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Η δε ΝΔ θέλει πρωτιά-αβάντα για τις βουλευτικές, για αυτό ξανασερβίρει τη λογική της "χαμένης ψήφου". Παλιά τους τέχνη κόσκινο οι εκβιασμοί και τα διλήμματα.

Και η ίδια η ζωή αποδεικνύει ότι η ΕΕ δεν βελτιώνεται προς όφελος των λαών, δεν γίνεται φιλολαϊκή, δεν εκδημοκρατίζεται, γιατί είναι μια ένωση κρατών που εκφράζει τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μονοπωλίων και των σκληρών ανταγωνιστικών συμφερόντων τους με τα μονοπώλια των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Ρωσίας. Είναι η ΕΕ των 16,6 εκατομμυρίων ανέργων, των εκατομμυρίων της μερικής απασχόλησης, των 113 εκατομμυρίων που ζουν στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας, των εγκλωβισμένων προσφύγων. Είναι η ΕΕ των πολέμων.

Απέναντι σε αυτή τη συμμαχία των λύκων, την ΕΕ των μονοπωλίων χρειάζεται ένα ισχυρό ΚΚΕ, με ισχυρή παρουσία στο ευρωκοινοβούλιο για να γίνει πιο δυνατό το ΌΧΙ του λαού στην ΕΕ του κεφαλαίου.

Ο δρόμος του ελληνικού λαού και κάθε ευρωπαϊκού λαού, είναι μακριά και έξω από την ΕΕ, από κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία. Στην πάλη για να πάρει αυτός την εξουσία, για να οικοδομήσει την δική του κοινωνία και οικονομία.

Στις ευρωεκλογές στέλνουμε μήνυμα και μέσα εδώ, και έξω στην ΕΕ. Γιατί το δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ είναι το πιο δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ.

Με ΚΚΕ δυνατό σε όλες τις κάλπες,  ο λαός μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά!»

Στην παρέμβαση του ο Μ. Συντυχάκης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Έχουμε σήμερα τη χαρά να παρουσιάσουμε σε αυτή την καταπληκτική εκδήλωση, τους υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου μαζί με τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές.

Πρόκειται για ένα μαχητικό ψηφοδέλτιο, το οποίο απαρτίζεται από μαχητές της ζωής, δοκιμασμένους αγωνιστές εργάτες, βιοπαλαιστές αγρότες, επαγγελματίες, επιστήμονες, γυναίκες και νέους, που κοινό χαρακτηριστικό έχουν την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, την προσφορά στους κοινωνικούς αγώνες, την ανησυχία για την επιβίωση των λαϊκών οικογενειών. Ήταν και παραμένουν στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού.

(…) Το βασικό κριτήριο ψήφου, είναι η στάση των πολιτικών δυνάμεων και των προσώπων που παίρνουν μέρος στις εκλογές, απέναντι στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η Περιφέρεια Κρήτης είναι χαρακτηριστική απόδειξη της στρατηγικής ταύτισης ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ,ΚΙΝΑΛ, παρά τους καυγάδες που στήνουν μεταξύ τους. Όπως, και στην υπόλοιπη χώρα - εφάρμοσε την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, έδωσε προτεραιότητα και στήριξε τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, με μεγαλύτερα βάρη στο λαό.

(…) Για θέματα που ο λαός έχει ήδη αρνητικές εμπειρίες, ο περιφερειάρχης δεν ήθελε να μιλά δημόσια, για να κρύψει πως συμφωνούσε με την κυβέρνηση: όπως η εξωτερική πολιτική, η  επέκταση του ΝΑΤΟ, τα μέτρα των μνημονίων σε βάρος των εισοδημάτων των εργαζομένων, η απαγόρευση μόνιμων προσλήψεων, και η αύξηση των συμβασιούχων με ελαστικές σχέσεις, κ.ά. Το ξεπούλημα ολόκληρων κλάδων της οικονομίας στο μεγάλο κεφάλαιο, από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, την «απελευθέρωση» στην παραγωγή και μεταφορά ενέργειας, την ιδιωτικοποίηση λιμανιών, αεροδρομίων και αυτοκινητόδρομων, την παράδοση των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης σε πολυεθνικές, μέχρι και την κατασκευή σχολικών κτιρίων με ΣΔΙΤ, ή την «απελευθέρωση» του ωραρίου λειτουργίας των πολυκαταστημάτων.

(…) Τα λεγόμενα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, που κοσμούν τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, και των άλλων αστικών κομμάτων, των παρατάξεών τους, στην Περιφέρεια, δεν προορίζονται για να καλύψουν τις ανάγκες του λαού.

Ακόμη και ο ΒΟΑΚ, αφού για 30 χρόνια, ήταν μόνιμη προεκλογική εξαγγελία, με εκατοντάδες νεκρούς, τώρα κατασκευάζεται με παραχώρηση της εκμετάλλευσης σε ιδιωτικές εταιρείες, με τα γνωστά… διόδια!

Ενώ, μια σειρά έργα ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια του λαού της Κρήτης, όπως τα αντιπλημμυρικά έργα, η αντισεισμική θωράκιση, η αντιπυρική προστασία, δεν είναι σε προτεραιότητα, ούτε επιλέξιμα από την ΕΕ, διότι δεν είναι ελκυστικά για τους επενδυτές.

(…) Ο κρητικός λαός, πρέπει :

Να απορρίψει όλους εκείνους που στήριξαν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, μεγάλωσαν τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας και εμπόδισαν την ικανοποίηση των δικών της αναγκών.

Να αποδυναμώσει τις παρατάξεις «Κρήτη, η ζωή μας» του κ. Αρναουτάκη και «Κρήτη Μπροστά» του κ. Μαρκογιαννάκη που παρουσιάζουν ως μονόδρομο την κεντρική πολιτική της κυβέρνησης - ΕΕ, που φορτώνει νέα βάρη στο λαό προς όφελος του κεφαλαίου.

Να απομονώσει την παράταξη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, των φασιστών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι στηρίζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, εχθρεύονται το λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του, σπέρνουν το ρατσιστικό δηλητήριο.

Δεν πρέπει να ξεγελαστεί με κάλπικα διλλήματα, για το ποιος είναι πιο ικανός, πιο υπερκομματικός ή πιο νέος. Αν θα εκλεγεί ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ/ΚΙΝΑΛ ή της ΝΔ.

Απόδειξη, η «Εθνική Κρήτης» του Αρναουτάκη, η οποία προσφάτως μετατράπηκε σε «Κρήτη, η ζωή μας» θέλοντας να διασκεδάσει την απώλεια ανθρώπινων ζωών από τις πρόσφατες καταστροφές στην Κρήτη, έχει υποψηφίους απ’ όλο το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της Κρήτης.

Η επίσημη στήριξη της ΝΔ στον υποψήφιο περιφερειάρχη κ. Μαρκογιαννάκη και νυν περιφερειακό σύμβουλο (χωρίς να τη χαλά βέβαια η συμμετοχή επιφανών στελεχών της, στο ψηφοδέλτιο του κ. Αρναουτάκη), δεν διαφοροποιήθηκε ποτέ από καμία απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, τις ψήφισε όλες, ούτε ποτέ εξέφρασε κάποια διαφωνία ή αντίρρηση στην εφαρμοζόμενη πολιτική του κ. Αρναουτάκη.

(…) Το πραγματικό δίλλημα που θέτει το ΚΚΕ και το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ανάπτυξη από ποιον και για ποιον!

Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας και της εποχής ή με βάση την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων;

(…)Με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ να απαντήσουμε στην επίθεση που δέχεται η ζωή και τα δικαιώματά μας από το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του, την Ε.Ε., τους δήμους και την περιφέρεια. Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουμε ανάσες ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια, ν' ανοίξουμε το δρόμο για να επιβάλλουμε ριζικές αλλαγές, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.

(…) Αυτή τη φορά μπορούμε εκλογικά να πετύχουμε περισσότερα. Να εκλέξουμε περισσότερους περιφερειακούς συμβούλους και από τους 4 νομούς της Κρήτης, αναδεικνύοντας τη Λαϊκή Συσπείρωση, ισχυρή, λαϊκή αντιπολίτευση.

(..) Για να πιστέψει ο λαός στο δίκιο του. Να εμπιστευτεί τη δύναμή του, απαιτώντας την ικανοποίηση των δικών του αναγκών. Για να περάσουμε στην αντεπίθεση!»

Στην παρέμβαση του ο Δημήτρης Βρύσαλης τόνισε:

«(…) Το πραγματικό δίλημμα που τίθεται μπροστά στο λαό είναι ένα: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές ή θ' αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, ν' ανοίξει ο δρόμος της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του λαού και της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του.

Το πραγματικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσει είναι ένα:

Αν θέλουμε Δήμαρχο και Δημοτική Αρχή, διεκδικητή για τα δίκια του λάου, μαζί με το λαό ή Δήμαρχο και Δημοτική Αρχή στην υπηρεσία των επιχειρηματικών συμφερόντων και της κυβερνητικής πολιτικής;

Οι επικεφαλής των υπόλοιπων δημοτικών ψηφοδελτίων έχουν δοκιμαστεί, είναι γνώριμοι! Όλοι τους καλλιεργούσαν και καλλιεργούν την αντίληψη: «εμείς είμαστε για τα τοπικά προβλήματα και η κυβέρνηση για τα γενικά», «η υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων δεν είναι στην αρμοδιότητά μας.

Όμως σε αυτή την πόλη, γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά! Όλοι αυτοί στήριξαν και εφάρμοσαν διαχρονικά την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ χτες των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είτε από τη θέση της περιφερειακής/νομαρχιακής/δημοτικής αρχής είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης. Εξίσου ευθύνονται αυτοί και τα κόμματα που τους στηρίζουν για τη λεηλασία του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος και τη δεύτερη μοίρα που έχουν μπει οι ανάγκες και το βιοτικό επίπεδο του λαού και της νεολαίας έναντι της υπεράσπισης των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.

(…) Η στηριζόμενη από ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δημοτική αρχή του κ.Λαμπρινού («Δύναμη Πολιτών») αποτέλεσε συνέχεια της προηγούμενης και εφάρμοσε με συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

Εξίσωσε τα δημοτικά οικιακά τέλη με τα τέλη των βιομηχανικών επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ. Προχώρησε σε δεσμεύσεις ΑΦΜ μικροεπαγγελματιών για μικροχρέη στον Δήμο, τη στιγμή που αφήνει στο απυρόβλητο τους βιομηχάνους, τους ξενοδόχους και τους μεγαλέμπορους και δε διεκδικεί χρηματοδότηση που δικαιούται ο δήμος από τον κρατικό προϋπολογισμό!

Η στηριζόμενη από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παράταξη του κ.Κουράκη («Ηράκλειο 3.5.7») αποτελεί τη σταθερή αξία των κομμάτων των μνημονίων και των επιχειρηματικών συμφερόντων. Έλαμψε δια της συμφωνίας της στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, με τη Δημοτική Αρχή στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. Έχουμε φτάσει στο 2019 και ακόμη μας διαφημίζει τα έργα του 2004. Έργα που σε άλλες πόλεις και περιοχές είχαν γίνει ήδη τη δεκαετία του ‘90 και ακριβοπληρώθηκαν από το λαό του Ηρακλείου. Τους γνωρίσαμε από την καλή και από την ανάποδη για 12 χρόνια.

Η στηριζόμενη από το ΣΥΡΙΖΑ παράταξη του κ.Λυγερού («Ενεργοί Πολίτες») αποτέλεσε τον αυθεντικό κυβερνητικό εκπρόσωπο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιου. Επιβεβαιώθηκε αυτό κι από τη διεκδίκηση του χρίσματος από τον ΣΥΡΙΖΑ από κοινού από την ομογάλακτη κυβερνητική παράταξη της κας Σταρίδα. Πλασάρεται ως «ικανότερος» στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, υπερασπίζεται με κλειστά μάτια τον «Κλεισθένη» που ενισχύει την τοπική φορολογία και την ανταποδοτικότητα.

Από κοντά και όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι Δήμαρχοι και οι παρατάξεις τους. Όλοι υπερασπίζονται το σημερινό θεσμικό πλαίσιο, την σημερινή κατάσταση. Όλοι τους με μια φωνή λένε πως ο Ηρακλειώτης πρέπει να πληρώνει αν θέλει ο Δήμος να του παρέχει την οποιαδήποτε υπηρεσία! Σε αυτά συμφωνούν οι παρατάξεις των κκ Σταρίδα (ΣΥΡΙΖΑ), Σχοιναράκη (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), Κουκιαδάκης (ΠΑΣΟΚ), Ινιωτάκης(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ),Σισαμάκης (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), Βασιλάκης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).

Γι' αυτό εξάλλου, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό και έχουν ήδη ξεκινήσει τα μεταξύ τους κομπρεμί για συνεργασίες μετά ή και πριν τις εκλογές, για το πώς θα μοιράσουν τις καρέκλες, για το πώς καλύτερα θα υπηρετήσουν την κυβερνητική πολιτική και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

(..) Μπουχτίσαμε από τα παλιά και φθαρμένα «αυτοδιοικητικά» υλικά και «οραματιστές» της πόλης! Χορτάσαμε στο δήμο από «σωτήρες», «ικανά» πρόσωπα, «δυνατά» ονόματα, υποψήφιους «αυτοδιοικητικούς» και «ανεξάρτητους»!

Οι κομμουνιστές δήμαρχοι σε Πάτρα, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Καισαριανή και Ικαρία συγκρούονται με την αντιλαϊκή ταξική πολιτική που γεννάει το σύνολο των προβλημάτων που ταλανίζουν την εργατική-λαϊκή οικογένεια, βάζουν εμπόδια στην εφαρμογή της, παλεύουν για την ανακούφιση του εργαζόμενου λαού. Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και εκεί που έχουν την ευθύνη της διοίκησης και εκεί που είναι μειοψηφία είναι στο πλευρό του λαού που αγωνίζεται και διεκδικεί. Δεν είπαν ποτέ ψέματα και δεν υποσχέθηκαν εύκολες λύσεις.

Με ισχυρή «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Ηρακλείου:

Μπορούμε να πάρουμε μέτρα για την πραγματική ανακούφιση του Ηρακλειώτικου λαού!

Μπορούμε να κοντράρουμε την λειτουργία του δήμου ως φορομπηχτικό – φοροεισπρακτικό μηχανισμό, συνεχίζοντας το έργο του κεντρικού κράτους σε τοπικό επίπεδο!

Μπορούμε λειτουργήσουμε το δήμο ως μετερίζι αγώνα, της λαϊκής αντιπολίτευσης που θα βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου.

Τώρα μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

Με ισχυρή «Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης, με ενίσχυση του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές, σε όλες τις κάλπες! Δυναμώνουμε την εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση ενιαία παντού, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις».

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ

 

Σχόλια