Το όραμα του Ν. Μπουνάκη για το Ηράκλειο της επόμενης δεκαετίας

Δημοτικές
Το όραμα του Ν. Μπουνάκη για το Ηράκλειο της επόμενης δεκαετίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου παραχώρησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Δύναμη Πολιτών» του Βασίλη Λαμπρινού, Νίκος Μπουνάκης

Ο κ. Μπουνάκης μίλησε για το όραμά του για το Ηράκλειο της επόμενης δεκαετίας, τα «εργαλεία» που θα δημιουργήσουν υπεραξία στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου αλλά και σε παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ερωτηθείς για την απόφασή του να συστρατευτεί με τον δήμαρχο Ηρακλείου στις προσεχείς εκλογές, σημείωσε πως «αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τον Βασίλη Λαμπρινό γιατί εκτιμώ βαθύτατα τον δήμαρχο, την προσωπικότητά του αλλά και την τομή που δημιούργησε στα αυτοδιοικητικά πράγματα του Ηρακλείου. Το Ηράκλειο χρειάζεται στην ηγεσία του έναν άνθρωπο με κρυστάλλινη διαδρομή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Μπουνάκης αναφέρθηκε σε μία σειρά από παρεμβάσεις τόσο βραχυπρόθεσμου όσο και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα που έχει ανάγκη το Ηράκλειο σε μία σειρά από τομείς, απάντησε για τις δικές του προτεραιότητες αλλά και τον στρατηγικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής.

Τόνισε πως οι παρεμβάσεις αυτές θα πρέπει να έχουν στο επίκεντρο τόσο το αστικό Ηράκλειο και τις γειτονιές της πόλης όσο και τις περιοχές της ενδοχώρας που έχουν ξεχωριστές ανάγκες, διαφορετικά χαρακτηριστικά και μοναδική δυναμική ανάπτυξης.

«Οραματίζομαι ένα Ηράκλειο που θα αποτελεί το κέντρο της Μεσογείου. Προϋποθέσεις υπάρχουν για να γίνουν σπουδαία πράγματα στον τόπο μας. Οραματίζομαι μία πόλη φιλική στους πολίτες και τους επισκέπτες. Που θα δίνει την ευκαιρία στους νέους να μείνουν στον τόπο τους, μία πόλη πρότυπο στην εκπαίδευση, στις κοινωνικές δομές και στον αναπτυξιακό σχεδιασμό», σημείωσε ο κ.Μπουνάκης.

Ο Νίκος Μπουνάκης μίλησε για το μοντέλο διοίκησης στη Λότζια, τις προοπτικές εξωστρέφειας αλλά και τις «σχέσεις» αυτοδιοίκησης – κράτους. «Είναι μία συνεχής μάχη αυτή που πρέπει να δίνεται μεταξύ της αυτοδιοίκησης και του κεντρικού κράτους. Πρέπει να διεκδικούμε συνέχεια. Όμως, ακόμα και στο σημερινό πλαίσιο υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες για ανάπτυξη. Δεν αρκεί μόνο να διεκδικείς. Πρέπει με τα εργαλεία που έχεις και με αυτά που αναδεικνύεις να κάνεις έναν οραματικό σχεδιασμό», επεσήμανε ο κ. Μπουνάκης.

Περιγράφοντας το τι συνιστά εμβληματικό για το Ηράκλειο ο Νίκος Μπουνάκης αναφέρθηκε στο τρίπτυχο κοινωνία, επιχειρηματικότητα, εξωστρέφεια και στον ρόλο που μπορεί να παίξει ο δήμος Ηρακλείου για να δημιουργηθούν «γέφυρες» που θα διαμορφώσουν μία … συνισταμένη ισχυρής δυναμικής για το Ηράκλειο.

«Το Ηράκλειο είναι μία πόλη με τεράστιες δυνατότητες. Χρειάζονται ειδικά σχέδια για την αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη», δήλωσε και συμπλήρωσε πως «το Ηράκλειο συνδυάζει τον αστικό ιστό και περιοχές της υπαίθρου με μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες. Στόχος είναι να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής των πολιτών και να απαντήσουμε στα προβλήματα και στις ανάγκες της εκάστοτε περιοχής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News