Δημοτικές εκλογές '19

Ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης και μέλη της παράταξης με καταστηματάρχες εστίασης

Αντιπροσωπεία της παράταξης «ΣυνΕργασία Για το Ηράκλειο», αποτελούμενη από τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη και τους συνεργάτες του.

Συναντήθηκε με τη διοίκηση του Συλλόγου καταστηματαρχών εστίασης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου, τα οποία, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των καταστηματαρχών δεν προέρχονται μόνον από την μακροχρόνια οικονομική κρίση, η οποία πλήττει όλους τους Έλληνες, αλλά και από άστοχες τοπικές «πρωτοβουλίες».

Τα πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα, τα οποία έπληξαν το νησί, δεν ευνόησαν τη χρήση των εξωτερικών χώρων, για τους οποίους όπως τόνισαν παρά τις ευπρόσδεκτες μειώσεις, τα τέλη χρήσης παραμένουν δυσβάστακτα, συνδυασμένα ιδίως με την υπερφορολόγηση, τις ασφαλιστικές εισφορές και τις υψηλές λειτουργικές δαπάνες των επιχειρήσεων.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης «ΣυνΕργασία ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ», οι περισσότεροι των οποίων είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί, δήλωσαν ότι και εξ’ αυτού του λόγου, αντιλαμβάνονται από την ίδια οπτική γωνία τα προβλήματα, τόσο τα ειδικότερα όσο και τα γενικότερα.

Η «νυκτερινή» ζωή του Ηρακλείου, η κίνηση ιδίως στο ιστορικό κέντρο αυτού, αποτελούν στοιχείο της «ταυτότητάς» του που το καθιστά και γι’ αυτόν τον λόγο ελκυστικό τουριστικό προορισμό, αγαθό που πρέπει να διαφυλαχθεί, με σεβασμό στα δικαιώματα όσων διαμένουν μόνιμα στην περιοχή, την αισθητική, την προσβασιμότητα και τα μνημεία της πόλης.

Η άναρχη κατάσταση που επικρατεί ακόμη και σήμερα δεν αντιμετωπίζεται με την τυπολατρική, γραφειοκρατική εφαρμογή του νόμου, η οποία, ανεξάρτητα από τις προθέσεις, δημιουργεί ανισότητες και de facto αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών δεν είναι καθόλου εύκολη ούτε απλή, αντιμετωπίζεται μόνο με διάλογο, Συν Εργασία και ευρύτερες συναινέσεις.

Ως παράταξη δεσμευόμαστε να συμβάλουμε με τις προτάσεις και τις πρωτοβουλίες μας τη γνώση, την εμπειρία και την αποφασιστικότητα μας στην αντιμετώπισή τους.

Η δημοτική αρχή η οποία θα αναδειχθεί οφείλει να ολοκληρώσει τις υπό ανάθεση μελέτες, ώστε να υποδείξει λύσεις συμβατές με την ιστορία, την αισθητική και τη λειτουργικότητα της πόλης. Εν τέλει, πρέπει να κατανοηθεί από όλους, ότι βρισκόμαστε στην ίδια όχθη του ποταμού. Η πόλη είναι το μεγάλο μας σπίτι, στο οποίο οφείλουμε να εργασθούμε και να «συνεργασθούμε», για να το νοικοκυρέψουμε.

Σχόλια