«Χανιά – Κοιτάμε μπροστά»: Ο Ευτύχης Δαμιανάκης στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

Δημοτικές
«Χανιά – Κοιτάμε μπροστά»: Ο Ευτύχης Δαμιανάκης στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δημοτικές εκλογές 2019 πλησιάζουν και οι συναντήσεις των υποψηφίων αυξάνονται

Περισσότερες από 2,5 ώρες διήρκησε η ενημερωτική συνάντηση που είχαν ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Ευτύχης Δαμιανάκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Κίνησης «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά» με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Δαμιανάκης ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που είναι «ανοιχτά» και αφορούν εκπονήσεις μελετών, εκτέλεση έργων και προγραμματισμό νέων. Συγκεκριμένα, έγινε εκτενής ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Ξανθουδάκη, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Σοφοκλή Τσιραντωνάκη και τα στελέχη της Υπηρεσίας για κάθε έργο, αλλά και για το ακριβές στάδιο που βρίσκεται το καθένα από αυτά.

Ο κ. Δαμιανάκης ευχαρίστησε για την υποδοχή και για την άρτια και αναλυτική ενημέρωση. Διαπίστωσε ότι δυστυχώς και στη συγκεκριμένη Υπηρεσία του Δήμου Χανίων υπάρχει έλλειψη επιστημονικού προσωπικού, ενώ παρατηρούνται αρκετές δυσλειτουργίες, που αφορούν συναρμόδιες δημόσιες Υπηρεσίες, με ιδιαίτερη αναφορά στα θέματα που ανακύπτουν μεταξύ της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Αρχαιολογίας.

Ο κ. Δαμιανάκης επεσήμανε ότι η υλοποίηση έργων την τελευταία στιγμή οφείλεται στην απουσία ενός επιχειρησιακού σχεδίου, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, με άμεσο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δαμιανάκης, τα έργα αρμοδιότητας του Δήμου Χανίων θα πρέπει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται στη βάση ενός ολοκληρωμένου και αξιόπιστου σχεδιασμού που θα προκύπτει μετά από στενή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής και της Υπηρεσίας, προκειμένου να αποφεύγονται αποσπασματικές παρεμβάσεις, κυριολεκτικά στο «παρά πέντε».

«Δυστυχώς, αυτό καταδεικνύει την υστέρηση της σημερινής Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει με ιεράρχηση και προτεραιότητα, από την επομένη της εκλογής της, τα μεγάλα έργα υποδομών», σημείωσε ο κ. Δαμιανάκης, κάνοντας ειδική αναφορά στο χαρακτηριστικό παράδειγμα των έργων που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες σε τμήμα της οδού Αποκορώνου. Έργα που αντί να λύνουν προβλήματα, πιθανότατα δημιουργούν μεγαλύτερα, πρόσθεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων.

Τέλος, ο κ. Δαμιανάκης επανέλαβε ότι «στις μεσοπρόθεσμες στοχεύσεις μας είναι η συστέγαση, δίπλα στον Δήμαρχο, στις ίδιες κτιριακές εγκαταστάσεις, της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, της Υπηρεσίας Δόμησης, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Προγραμματισμού. Η δυνατότητα άμεσης και άριστης συνεργασίας αυτών των τεσσάρων Υπηρεσιών αποτελεί αναγκαία συνθήκη για αποτελεσματικότερη, πληρέστερη και παραγωγικότερη απόδοση των ίδιων των Υπηρεσιών, αλλά και συνολικά της Δημοτικής Αρχής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News