Ο επικεφαλής της παράταξης «Για τα Χανιά», Παν. Σημανδηράκης στα Νεροκούρου

Δημοτικές
Ο επικεφαλής της παράταξης «Για τα Χανιά», Παν. Σημανδηράκης στα Νεροκούρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης με μέλη της παράταξής του, στα Νεροκούρου

Στη δημοτική ενότητα Ελευθερίου Βενιζέλου βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την αυτοδιοικητική κίνηση «Για τα Χανιά», συνεχίζοντας τις επισκέψεις τους σε περιαστικές περιοχές του Δήμου Χανίων.

Συγκεκριμένα, στα Νεροκούρου, στο καφενείο Κοκολογιάννη, συναντήθηκαν με κατοίκους και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί τους για τα προβλήματα της περιοχής. 

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης αναφέρθηκε στην αίσθηση εγκατάλειψης που αποκομίζει από την επαφή του με τους κατοίκους των περιαστικών περιοχών, ακόμα και κοντινών στην πόλη, όπως τα Νεροκούρου. Επισήμανε ότι ένας από τους πέντε προγραμματικούς άξονες της αυτοδιοικητικής κίνησης είναι εστιασμένος στις περιαστικές περιοχές, με επεξεργασία προτάσεων για να μην υπάρχουν περιοχές δύο ή περισσότερων ταχυτήτων μέσα στα όρια του Δήμου Χανίων.

Όπως σημείωσε, «σε αρκετές περιπτώσεις αρκούν απλές, άμεσες και σχετικά χαμηλού κόστους παρεμβάσεις για να έχουμε απτά αποτελέσματα όσον αφορά τις ελλείψεις στις υποδομές της περιοχής, όπως η ενίσχυση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, η ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων στην Ξυλοκαμάρα και τον Καλυκά, η αναβάθμιση του γηπέδου του Ηρακλή, η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων μικρής κλίμακας κ.ά.».

Αναφερόμενος στο Μουσείο Σχολικής Ζωής που λειτουργεί στα Νεροκούρου, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης σημείωσε ότι «πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία, με πολύ αξιόλογα εκθέματα, έχει συγκεντρωθεί σημαντικό αρχειακό υλικό από το Πρόγραμμα “Μελίνα” και χρειάζεται τη στήριξη όλων μας. Είναι επιβεβλημένη η περαιτέρω διασύνδεσή του με τα σχολεία ολόκληρης της Κρήτης, ενώ η δημιουργία μικρού ανοιχτού θεάτρου στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου θα δώσει τη δυνατότητα για διευρυμένες δράσεις και θα αποτελέσει έναν πόλο πολιτιστικής αποκέντρωσης».

Τη Δευτέρα ο κ. Σημανδηράκης επισκέπτεται τη Σούδα. Στις 6:30 μ.μ. θα συναντηθεί με κατοίκους της περιοχής στην ταβέρνα  «Πυροφάνι» στον Βλητέ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News