Ενημερώθηκε για τον προϋπολογισμό του Δήμου ο Ευτύχης Δαμιανάκης

Δημοτικές
Ενημερώθηκε για τον προϋπολογισμό του Δήμου ο Ευτύχης Δαμιανάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πληρφορήθηκε για τον όγκο των ζητημάτων που σχετίζονται με την υλοποίηση του προϋπολογισμού

Διώρη ενημερωτική συνάντηση με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, Δέσποινα Μπολανάκη και τα στελέχη της Υπηρεσίας είχαν ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Ευτύχης Δαμιανάκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Κίνησης «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά».

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα στοιχεία του προϋπολογισμού του Δήμου Χανίων, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται για αρκετή ώρα στα έσοδα και στα έξοδα, αλλά και στο ταμείο που θα παραλάβει, κατά προσέγγιση, η νέα Δημοτική Αρχή.

Μετά την παράθεση των στοιχείων, ο κ. Δαμιανάκης επεσήμανε ότι στις δύο ώρες που κράτησε η συνάντηση δεν ήταν δυνατή η εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων σχετικά με την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Δήμου και επιφυλάχθηκε, μετά την αναλυτική μελέτη των σχετικών στοιχείων που ζήτησε και έλαβε, να καταθέσει λεπτομερώς την άποψη της Δημοτικής του Κίνησης, σε σχέση με την καλή ή μη υλοποίηση του προϋπολογισμού από τη Δημοτική Αρχή.

Όπως και σε άλλες Δημοτικές Υπηρεσίες που έχει ήδη επισκεφθεί, το μείζον ζήτημα και για τη Διεύθυνση Οικονομικών, που τέθηκε στη διάρκεια της συνάντησης, ήταν η υποστελέχωση της Υπηρεσίας. Ο κ. Δαμιανάκης αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος της Διεύθυνσης για ενίσχυση της Υπηρεσίας με έμψυχο δυναμικό, εξαιτίας του μεγάλου όγκου των ζητημάτων που σχετίζονται με την υλοποίηση του προϋπολογισμού.

Παράλληλα, και με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν, ο κ. Δαμιανάκης εξήρε το έργο των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, αλλά και την επαγγελματική τους επάρκεια, σημειώνοντας ότι ο ρόλος της συγκεκριμένης Υπηρεσίας είναι νευραλγικός για την αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου Χανίων.

Τέλος, ο κ. Δαμιανάκης επανέλαβε ότι «στις μεσοπρόθεσμες στοχεύσεις μας είναι η συστέγαση, δίπλα στον Δήμαρχο, στις ίδιες κτιριακές εγκαταστάσεις, της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, της Υπηρεσίας Δόμησης, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Προγραμματισμού. Η δυνατότητα άμεσης και άριστης συνεργασίας αυτών των τεσσάρων Υπηρεσιών αποτελεί αναγκαία συνθήκη για αποτελεσματικότερη, πληρέστερη και παραγωγικότερη απόδοση των ίδιων των Υπηρεσιών, αλλά και συνολικά της Δημοτικής Αρχής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News