Δημοτικές εκλογές '19

«Πρωτοβουλία Πολιτών»: Επίσκεψη στη Διεύθυνση Δασών

Συνεχίζονται οι συναντήσεις στα Χανιά λίγο πριν τις εκλογές του Μαΐου

Συνάντηση με τους προέδρους και μέλη των διοικήσεων του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, Γιάννης Σαρρής, και επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος».

Μαζί με αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης, έγινε εκτεταμένη συζήτηση την Πέμπτη και κατατέθηκαν σκέψεις για τη βελτίωση της σχέσης των δημοτών με τους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους, καθώς και για το σημαντικό ζήτημα εύρεσης στέγης στην πόλη σε προσιτές για τους εργαζόμενους τιμές.

Στη συζήτηση τέθηκαν, επίσης, ζητήματα όπως η εκκρεμότητα στη μελέτη της περιοχής Χαλέπας, η ανάγκη μελέτης πολιτιστικών διαδρομών μέσα στην πόλη, καθώς και το πρόβλημα που δημιουργείται με τις καθυστερήσεις στις αδειοδοτήσεις. Παράλληλα, τονίσθηκε η ανάγκη συνεργασίας της δημοτικής αρχής με τις υπηρεσίες του Δήμου αλλά και τους φορείς και τους συλλόγους των δημοτών, ως προϋπόθεση προγραμματισμού και ιεράρχησης των σημαντικών ζητημάτων που σχετίζονται με το κυκλοφοριακό πρόβλημα και τον προσανατολισμό της ανάπτυξης στο Δήμο μας.

Εν συνέχεια, την Παρασκευή, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Σαρρής επισκέφθηκε, μαζί με μέλη της δημοτικής κίνησης, τη Διεύθυνση Δασών.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη συμβολή του Δασαρχείου στην αντιπυρική προστασία της αστικής και περιαστικής περιοχής του Δήμου Χανίων καθώς και στην πορεία των δασικών χαρτών. Παρότι πρόκειται για αντικείμενο πολύ σημαντικό, υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού και υποδομών. Η έλλειψη δυνατότητας διαχείρισης κονδυλίων και η γραφειοκρατία αποτελούν τροχοπέδη για την έγκαιρη αποτελεσματικότητα σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας τομέα.

Σε μεγάλο βαθμό απασχολείται εποχιακό προσωπικό και πολύ συχνά το έργο επαφίεται στην εθελοντική εργασία υπαλλήλων και πολιτών.

Σχόλια