Δημοτικές εκλογές '19

Ο Ευριπίδης Κουκιαδάκης για τα μακροπρόθεσμα πλάνα της χρήσης των τειχών

Ο επικεφαλής και μέλη της παράταξης «Συν Εργασία για το Ηράκλειο», επισκέφτηκαν τον Όμιλο Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών «Ηράκλειο»

Η παράταξη «Συν εργασία για το Ηράκλειο» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ευριπίδης Κουκιαδάκης συναντήθηκαν στην οδό Δ. Μποφώρ σε μια εφ όλης της ύλης συζήτηση με τον πρόεδρο  κο Μιχάλη Δελάκη και τα μέλη του Δ.Σ του ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α. για τα μακροπρόθεσμα πλάνα της  χρήσης των τειχών αλλά και την επιτακτική ανάγκη διασφάλισης της πλήρους λειτουργίας του ομίλου, ταυτόχρονα με τις εργασίες  στερέωσης των τειχών που πρέπει να γίνουν.

Ο Ιστορικός  Όμιλος με τις μεγάλες εγχώριες και διεθνής διοργανώσεις στα 90 χρόνια προσφοράς στην αθλητική και πολιτιστική ζωή της πόλης δεν πρέπει να μείνει σε αδράνεια ούτε μια ημέρα.

Τα ενετικά τείχη, αποτελούν μετά την Κνωσσό ένα από τα εμβληματικά μνημεία της πόλης. Η προστασία, ο σεβασμός, η ανάδειξη και η συμβατή με τον «προορισμό» μας, ως στοιχείων του πολιτισμού μας, αξιοποίησή τους,  αποτελεί για την παράταξή μας απόλυτη προτεραιότητα.

Η ήπια χρήση των τειχών και ιδίως του περιβάλλοντος χώρου, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, συμβατές με τον βασικό προορισμό τους και με τη σύμφωνη γνώμη και τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού,  αποτελεί για μας θέση ευθύνης.

Αναγκαίο όρο αποτελεί η εκπόνηση από τον Δήμο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, της μελέτης που απαιτείται, η οποία θα προτείνει, χωρίς δογματισμούς και αγκυλώσεις, τι δέον γενέσθαι (τι είναι συμβατό και τι όχι).

Σε κάθε περίπτωση, οι υφιστάμενες επί των τειχών κατασκευές, ιδίως όσες θίγουν τη στατικότητα και την ασφάλεια αυτών, πρέπει να αντιμετωπισθούν κατά προτεραιότητα, με ένα σαφές, συμφωνημένο, κοινά αποδεκτό χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης.

Οι εγκαταστάσεις του ομίλου, που λόγω της μακροχρόνιας χρήσης, παρουσίας και προσφοράς του στη ζωή της πόλης ταυτίζονται με την πολιτιστική και αθλητική ιστορία της , πρέπει να αντιμετωπισθούν με τον ανάλογο σεβασμό, αλλά και ο όμιλος θεματοφύλακας ο ίδιος του μνημείου, με την υποστήριξη του Δήμου, της Περιφέρειας και του Κεντρικού Κράτους, είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεργασθεί δημιουργικά για τον κοινό σκοπό, την προστασία, την ανάδειξη, την αξιοποίηση και τη διατήρηση των μνημείων «ζωντανών».

Τον κ. Κουκιαδάκη συνόδευσαν οι υποψήφιοι της παράταξης Συν εργασία για το Ηράκλειο, κ. Ευαγγελία Χουστουλάκη, κ. Πηνελόπη Τσακίρη, κ. Γκόγκολος Γιάννης και κος Μπαλαμούτης Αθανάσιος.

 

Σχόλια