Ευτύχης Δαμιανάκης: «Η φυσική θέση της μαρίνας είναι το λιμάνι της Σούδας»

Δημοτικές
Ευτύχης Δαμιανάκης: «Η φυσική θέση της μαρίνας είναι το λιμάνι της Σούδας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

2η Συνάντηση Διαλόγου του υποψήφιου Δημάρχου Χανίων, Ευτύχη Δαμιανάκη

Ο Δήμος Χανίων πρέπει να αποκτήσει μία σύγχρονη μαρίνα, η οποία θα αναβαθμίσει σημαντικά το υπερτοπικό τουριστικό προϊόν, δίδοντας μιας άλλης μορφής δυναμική στην τοπική οικονομία, τόνισε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, επισημαίνοντας ότι η φυσική θέση της μαρίνας είναι το λιμάνι της Σούδας.

Ο κ. Δαμιανάκης βρέθηκε χθες στη Σούδα, μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Κίνησης «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά», στο πλαίσιο της 2ης Συνάντησης Διαλόγου με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και συζήτησε μαζί τους μια σειρά από θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Δαμιανάκης επανέλαβε αυτό που είχε ανακοινώσει δημόσια κατά την 1η Συνάντηση Διαλόγου, στο Αρώνι Ακρωτηρίου, ότι αν οι Χανιώτισσες και οι Χανιώτες τον τιμήσουν και τον εκλέξουν Δήμαρχο Χανίων, θα πραγματοποιεί ανάλογες Συναντήσεις Διαλόγου, κάθε δεκαπενθήμερο, με κατοίκους των περιαστικών περιοχών (πρώην «Καποδιστριακών» Δήμων), αλλά και με τους κατοίκους των συνοικιών της πόλης, απογευματινές ώρες, σε δημοτικούς χώρους ανά Δημοτική Ενότητα.

«Πρώτο μας μέλημα την επόμενη μέρα θα είναι η εκχώρηση του αναγκαίου τεχνικού εξοπλισμού σε κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα για την άμεση εκτέλεση των εργασιών που αφορούν στην καθημερινότητα. Δεν μπορεί για κάθε δέντρο που πέφτει και για κάθε λακκούβα να περιμένουν οι κάτοικοι των περιαστικών περιοχών συνεργεία από τα Χανιά. Δεν χρειάζονται χρήματα για να υλοποιηθεί αυτό, χρειάζεται πολιτική βούληση», υπογράμμισε ο κ. Δαμιανάκης, τονίζοντας ότι στις προθέσεις του είναι η εκχώρηση περισσότερων αρμοδιοτήτων στις Τοπικές Κοινότητες.

Παράλληλα, εξήρε τις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί για τη δημιουργία ανεξάρτητων συνδυασμών σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, επισημαίνοντας ότι η Δημοτική του Κίνηση πιστεύει σε αυτή τη διαδικασία και γι’ αυτό τη στηρίζει, χωρίς να λειτουργεί διασπαστικά. «Είναι κρίσιμο, αυτές οι προσπάθειες να μην επιτρέψουν οι πολίτες να καπελωθούν από κόμματα και πρόσωπα», σημείωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων.

Ο κ. Δαμιανάκης σημείωσε ότι στη Δημοτική Ενότητα Σούδας θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην αναβάθμιση των υποδομών, με έμφαση στο λιμάνι και στο οδικό δίκτυο, το οποίο είναι σε κακή κατάσταση, στην προστασία της περιοχής Κάτω Σούδα με τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, στη βελτίωση της εικόνας που αντικρύζουν κάτοικοι και επισκέπτες στην πλατεία της Σούδας και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και στην περαιτέρω ανάδειξη και επισκεψιμότητα των σημαντικών μνημείων πολιτισμού και ιστορίας, που συνθέτουν μια μοναδική πολιτιστική διαδρομή από τον 8ο αιώνα π.Χ. με τη δημιουργία της μοναδικής Αρχαίας Απτέρας, τη νησίδα Σούδας με την ενετική οχύρωση, τον Κούλε της Απτέρας και τον ιστορικό – μαρτυρικό τόπο του φρουρίου Ιτζεδίν.

«Είμαστε αποφασισμένοι, εγώ και η ομάδα μου, να βελτιώσουμε ριζικά τις υποδομές και ειδικά τις οδικές αρτηρίες, όχι μόνο στη Σούδα, αλλά σε όλο τον Δήμο Χανίων και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε τα μνημεία μας, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δαμιανάκης.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για τα θέματα της Σούδας μεταξύ του κ. Δαμιανάκη, των παριστάμενων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News