Δημοτικές εκλογές '19

Λαϊκή Συσπείρωση: Οι πρώτοι 27 υποψήφιοι για τον δήμο Κισσάμου

Παρουσιάστηκαν σε κλίμα αισιοδοξίας οι πρώτοι 27 υποψήφιοι

Μέσα σε κλίμα ευφορίας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον δήμο Κισσάμου, την Δευτέρα 8 Απριλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στο Καστέλι.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης οι:

Μανώλης Συντυχάκης

Βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με την «Λαϊκή Συσπείρωση»

Γιώργος Φραγκιουδάκης

Υποψήφιος Δήμαρχος Κισσάμου με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

• Στην ομιλία του ο Μανώλης Συντυχάκης επισήμανε πως μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά, με ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές μάχες. Πρέπει να δεχτεί ισχυρό πλήγμα η πολιτική της ΕΕ, την οποία ευαγγελίζονται όλα τα αστικά κόμματα και οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Να δεχτεί πλήγμα η πολιτική που εμπλέκει βαθύτερα τον λαό στους ενδο-ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, κάτω από τη σημαία του ΝΑΤΟ, του οποίου ο ρόλος αναβαθμίζεται στην περιοχή.

Τόνισε τις εγκληματικές ευθύνες που φέρουν δήμοι, περιφέρεια και κυβερνήσεις στην έλλειψη των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, με τις τραγικές σημερινές συνέπειες και τις καταστροφές σε όλη την Κρήτη. Αλλά και την στάση της ΕΕ, η οποία δεν χρηματοδοτεί τέτοια αναγκαία έργα, αν δεν αποφέρουν το απαραίτητο κέρδος στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τέλος δήλωσε πως το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στο λαό είναι ένα: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά; Ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν' ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών;

• Στην ομιλία του ο Γιώργος Φραγκιουδάκης δήλωσε πως μόνο το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» παλεύουν ώστε να οργανωθεί η λαϊκή πάλη σε κατεύθυνση αντεπίθεσης. Το αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο και στην Κίσσαμο θα πρέπει να γίνει ο πόλος συσπείρωσης και πάλης των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών, του μικρού επαγγελματία, των γυναικών και της νέας γενιάς.

Αναφέρθηκε στο φωτεινό παράδειγμα των πέντε δήμων όπου η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι πρώτη δύναμη (Πάτρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Καισαριανή, Ικαρία), καθώς και στα έργα που έχουν γίνει εκεί, γιατί ο ίδιος ο λαός και οι σύγχρονες ανάγκες του ασκούν την εξουσία.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τα πρώτα 27 ονόματα του Ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο.

• Χαιρετισμό στην εκδήλωσε απεύθυνε και ο Σοφοκλής Τσουρουνάκης, προηγούμενος επικεφαλής του Ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Κισσάμου, ο οποίος στάθηκε στην αγωνιστική συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και στην αισιοδοξία για τα επόμενα.

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τα ονόματα των 27 υποψηφίων.

Σχόλια