«Χανιά – Κοιτάμε μπροστά»: Η πρώτη Συνάντηση Διαλόγου του Ευτύχη Δαμιανάκη

Δημοτικές
«Χανιά – Κοιτάμε μπροστά»: Η πρώτη Συνάντηση Διαλόγου του Ευτύχη Δαμιανάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι δεσμεύτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων ενώπιον δεκάδων πολιτών;

«Ο Δήμαρχος Χανίων και οι συνεργάτες του, αιρετοί και υπηρεσιακοί, οφείλουν να έχουν τακτικές συναντήσεις με τους δημότες, να ανταλλάζουν απόψεις, να ενημερώνουν για τον σχεδιασμό και να διαμορφώνουν ιδίαν άποψη για τα προβλήματα που τους απασχολούν», τόνισε ο Ευτύχης Δαμιανάκης κατά τη διάρκεια της πρώτης Συνάντησης Διαλόγου της Δημοτικής Κίνησης «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Αρώνι Ακρωτηρίου, παρουσία κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Μάλιστα, ο κ. Δαμιανάκης δεσμεύτηκε ρητά ότι, αν οι Χανιώτισσες και οι Χανιώτες τον τιμήσουν και τον εκλέξουν Δήμαρχο Χανίων, θα πραγματοποιεί ανάλογες Συναντήσεις Διαλόγου κάθε δεκαπενθήμερο, με κατοίκους των περιαστικών περιοχών (πρώην «Καποδιστριακών» Δήμων), αλλά και με τους κατοίκους των συνοικιών της πόλης.

Οι συναντήσεις αυτές, όπως γνωστοποίησε ο κ. Δαμιανάκης, θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, σε δημοτικούς χώρους ανά Δημοτική Ενότητα, παρουσία των αρμοδίων αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων, με στόχο να υπάρχει μία ειλικρινής, αμφίδρομη και διαρκής σχέση επικοινωνίας και συνεργασίας με τους δημότες, η ενεργοποίηση και η συμμετοχή των οποίων αποτελούν αναγκαία συνθήκη για να προχωρήσει ο Δήμος Χανίων μπροστά.

Στη διάρκεια της πρώτης «Συνάντησης Διαλόγου» στο Αρώνι Ακρωτηρίου, ο κ. Δαμιανάκης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν την ευκαιρία να αφουγκραστούν τις αγωνίες και τα σημαντικότερα προβλήματα που έθεσαν στο τραπέζι του διαλόγου κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Δαμιανάκης, που κράτησε σημειώσεις για όλα τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση, υπογράμμισε, στη διάρκεια της συνάντησης, που κράτησε περίπου δύο ώρες, ότι η διαδικασία αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμη και εποικοδομητική, τονίζοντας ότι αν η Δημοτική Αρχή δεν είναι σε άμεση και τακτική επαφή με την κοινωνία των πολιτών, τότε δεν είναι σε θέση ούτε να γνωρίζει σε βάθος όλα τα προβλήματα, αλλά ούτε και να σχεδιάζει λύσεις που απαντούν αποτελεσματικά στις αγωνίες και στους προβληματισμούς των κατοίκων.

«Για εμάς, ο λόγος των πολιτών μετράει και αυτό είναι δέσμευση», κατέληξε ο κ. Δαμιανάκης.

Δήλωση Μανώλη Γλεντουσάκη

«Αναμφίβολα, η επαφή μας με τα κοινά είναι συνυφασμένη με τη μοίρα των κοινωνιών και την εκάστοτε πορεία τους. Αποτελεί την καθημερινή μας προσπάθεια, που ως κύριο και βασικό στόχο έχει να κάνει εφικτό το ευκταίο. Ο δρόμος αυτός είναι δρόμος ανηφορικός και δύσκολος. Απαιτεί ρεαλισμό, υπευθυνότητα και καθημερινή επαγρύπνηση.

Ως άνθρωπος είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για την πόλη μας, τα Χανιά μας. Όχι γιατί την βλέπω ως μια τέλεια πόλη, αλλά γιατί βαθύτατα πιστεύω ότι αξίζει και μπορεί να έχει μια σταθερά καλύτερη πρόοδο και εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα γενιά δεν νοείται να μένει αμέτοχη και αδρανής σε οποιαδήποτε προσδοκία ανάπτυξης των δομών του κοινωνικού μας ιστού. Δεν μπορεί να ταυτίζεται με την αδιαφορία και τη στασιμότητα. Είναι η ώρα που πρέπει όλοι μας να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας. Είναι ώρα να αναζητήσουμε λύσεις για τα Χανιά μας μέσα από τη σύνθεση ιδεών αλλά και των ευκαιριών που υποχρεούμαστε οι ίδιοι άμεσα να δημιουργήσουμε.

Με τον Ευτύχη Δαμιανάκη μοιράζομαι ένα κοινό όραμα. Να προχωρήσουμε σταθερά, αποφασιστικά και υπεύθυνα σε έναν ειλικρινή και τίμιο αγώνα, με σεβασμό και εκτίμηση προς κάθε υποψήφια αυτοδιοικητική σύνθεση. Για ένα καλύτερο αύριο για την πόλη μας. Για τον Δήμο μας, με το βλέμμα μπροστά.» τόνισε ο Μανώλης Γλεντουσάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News