Γ. Σαρρής: Το Γηροκομείο Χανίων που έχει μετατραπεί σε άτυπο άσυλο ανιάτων

Δημοτικές
Γ. Σαρρής: Το Γηροκομείο Χανίων που έχει μετατραπεί σε άτυπο άσυλο ανιάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρόγραμμα του υποψήφιου δημάρχου Χανίων

Ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος, Γιάννης Σαρρής μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και μέλη της κίνησης επισκέφτηκαν το Κέντρο Βοήθειας νόσου Αλτσχάιμερ και το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται: Εκεί διαπίστωσαν για μία ακόμα φορά, ότι λόγω της αβελτηρίας που επιδεικνύει η δημοτική αρχή, οι ανάγκες των δομών αυτών έχουν οξυνθεί.

Ενώ το κτιριακό απόθεμα του Δήμου μένει ανεκμετάλλευτο, δομές όπως το Κέντρο Βοήθειας νόσου Αλτσχάιμερ, με ευρεία απεύθυνση και σημαντικό έργο, καταβάλλουν για ενοίκια υπέρογκα ποσά, τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν για τη φροντίδα των ασθενών. Η πλέον καίρια διαπίστωση, όμως, την οποία για πολλοστή φορά επισημαίνουμε, αφορά το χαρακτήρα του Γηροκομείου, ο οποίος έχει αλλοιωθεί καίρια λόγω των δραματικών περικοπών στη χρηματοδότηση του από το δημοτικό προϋπολογισμό. Το Γηροκομείο έχει πλέον μετατραπεί σε ένα άτυπο άσυλο ανιάτων προκειμένου να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του από τα νοσήλια που καταβάλλουν τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς ταυτόχρονα να έχει τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές για να μπορέσει να εξασφαλίσει την ανάλογη φροντίδα σε χρονίως πάσχοντες. Η λειτουργία του και η στοιχειωδώς αξιοπρεπής διαβίωση των φιλοξενούμενων στηρίζεται αποκλειστικά στον ηρωισμό των εργαζομένων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News