Στο κόσμημα της Κρήτης, την Ροδιά, ο Σπύρος Καλλέργης

Δημοτικές
Στο κόσμημα της Κρήτης, την Ροδιά, ο Σπύρος Καλλέργης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη χθεσινή συνάντηση ήταν όλοι παρόντες, φορείς της περιοχής, ενεργοί πολίτες, υποψήφιοι Δημοτικοί & Τοπικοί σύμβουλοι

Ροδιανός και με την «βούλα» χρίστηκε από χθες το βράδυ (03/04) ο Σπύρος Καλλέργης. Οι σχέσεις του με το χωρίο άρρηκτες και πολύχρονες, τόσο από τους καλούς φίλους που έχει και των συνοδεύουν πολλά χρόνια, όσο και από τις ίδιες του τις ρίζες, όπου από την εποχή της Ενετοκρατίας στην Κρήτη, εγκαθιδρύσανε τον Πύργο των Καλλεργών στην Ροδιά, γνωστό και ως Ενετική έπαυλη.

Στη χθεσινή συνάντηση ήταν όλοι παρόντες, φορείς της περιοχής, ενεργοί πολίτες, υποψήφιοι Δημοτικοί & Τοπικοί σύμβουλοι. Τα ζητήματα πολλά, η Ροδιά - το κόσμημα της Κρήτης όπως την αποκάλεσε ο Υπ. Δήμαρχος την τελευταία δεκαετία δείχνει εντελώς παραμελλημενή από την κεντρική Δημοτική Αρχή.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν πραγματικά πολύς, με δεδομένο ότι το κάλεσμα ήταν αποκλειστικά για την καταγραφή των προβλημάτων του χωρίου και των οικισμών που συνδέονται με αυτή. Σε αυτό συνετέλεσαν φυσικά τα πολλά άτομα που υποστηρίζουν ενεργά τον Σπύρο Καλλέργη.

Ανάμεσα σε αυτά που αναφέρθηκαν και καταγράφηκαν, τόσο από τους φορείς και τον Πρόεδρο της Τ.Κ Ροδιάς Γιάννη Στρατάκη, όσο και από τον Σπύρο Καλλέργη και τους υποψήφιους συμβούλους του, ήταν η αναγκαιότητα της ολικής ανάπλασης του χωριού συμπεριλαμβάνοντας την πλατεία, τους δρόμους εντός του οικισμού και την ευρύτερη περιοχή της Ενετικής έπαυλης.

Τη δημιουργία μουσείου Ελιάς & Ελαιολάδου σε υφιστάμενη εγκαταλειμμένη φάμπρικα που βρίσκεται μέσα στο χωρίο και διασώζονται πολλά από τα μηχανήματα και τα εργαλεία της τότε εποχής, λαμβάνοντας υπόψη την σχέση που έχει το χωρίο με την ελιά και τα στοιχεία της Ένωσης Ηρακλείου που έδωσε ο Ροδιανός  Υπ. Βουλευτής και Πρόεδρος της Ένωσης Ανδρέας Στρατάκης, όντας καλλιεργημένα τα περισσότερα ελαιόδεντρα στο Μαλεβίζι (120.000).

Οι διαπλατύνσεις δρόμων και οι κατάλληλοι χώροι στάθμευσης με σκοπό να είναι εύκολα προσβάσιμα τα πολλά σημεία ενδιαφέροντος που διαθέτει η περιοχή, προκειμένου να αναδειχθεί επιτελούς το ιδιαιτέρου κάλους τουριστικό προϊόν που διαθέτει η Ροδιά.

Άξιο αναφοράς φυσικά ήταν και το θέμα με τις κεραίες που βρίσκονται πάνω από την Ροδιά και προβληματίζει το σύνολο των κατοίκων και στάθηκε αφορμή να παρέμβουν πολλοί από τους παρευρισκόμενους όπως ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη του Σπύρου Καλλέργη, Γιάννης Κωστάκης, ο όποιος με την ευκαιρία ανέφερε προσωπικά στον Σπύρο Καλλέργη τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει ο Δήμος για την Ροδιά, ο πρώην Δήμαρχος Γαζίου Γιώργος Μαρκογιαννάκης, ο πρώην Πρόεδρος της Τ.Κ κοινότητας Ροδιάς Αντώνης Σταματάκης, αλλά και οι νέοι υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι Αντώνης Ροδίτης και Χρόνης Βαρσαμάς, οι οποίοι χρόνια τώρα παρακολουθούν ενεργά τις εξελίξεις από την πρώτη γραμμή.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Καλλέργης, ξεκαθάρισε ότι ένας ισχυρός Δήμος, θα μπορεί να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα στην περιοχή εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση και ευαισθησία.

Τη συζήτηση ολοκλήρωσε ο έτερος υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος από την Ροδιά Παναγιώτης Σαββόγλου, ο όποιος δήλωσε ότι στην ζωή του δεν έχει τάξει τίποτε και σε κανέναν. Δεσμεύοντας συγχρόνως τον εαυτό του, ότι θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο την επιστημονική και επαγγελματική του κατάρτιση, κάνοντας ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου το χωριό του να έχει το μέλλον που του αξίζει.

Μετά το πέρας της συνάντησης και με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής και την υποστήριξη των υποψήφιων Δημοτικών & Τοπικών συμβούλων στήθηκε γλέντι προς τιμήν του Σπύρου Καλλέργη και της παράταξης «Ενωμένο Μαλεβίζι».

Να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος της Τ.Κ., ως άξιος οικοδεσπότης, προσέφερε κρέας για να κεραστεί στους παρευρισκόμενους. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά, λόγω της έκπληξης που προετοίμασε ο Παναγιώτης Σαββόγλου στον Σπύρο Καλλέργη, καλώντας τον θείο του και τον ξάδερφο του Τάσο & Γιώργο Ρεράκη που ξεκινήσαν την μουσική συντροφιά της όμορφης αυτής παρέας και ακολουθήσαν ο πεθερός του Αντώνης Ρεράκης με τον γιο του Γιώργο Ρεράκη, δίνοντας ένα δείγμα γραφής της γιορτής που θα ακολουθήσει την επομένη μέρα των εκλογών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News