Γ. Κουράκης: «Θα αγωνιστούμε να βγάλουμε το Ηράκλειο από τη στασιμότητα»

Δημοτικές
Γ. Κουράκης: «Θα αγωνιστούμε να βγάλουμε το Ηράκλειο από τη στασιμότητα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναλύθηκαν πολιτικά και οργανωτικά θέματα, ενόψει των δημοτικών εκλογών

Συνάντηση με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής Κίνησης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5» είχε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, αναλύθηκαν πολιτικά και οργανωτικά θέματα, ενόψει των δημοτικών εκλογών.

Ο κ. Κουράκης, απευθυνόμενος στους υποψηφίους, ανέφερε τα εξής:

«Στην πρώτη ανακοίνωση της υποψηφιότητας μας για το Δήμο Ηρακλείου το Νοέμβριο του 2018 είχαμε δεσμευτεί ότι θα δημιουργήσουμε μια ανοικτή δημοτική παράταξη σε ανθρώπους, ιδέες και προτάσεις. Καλέσαμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και ιδιαίτερα τους νέους σε διάλογο. Τονίσαμε ότι για μας δεν υπάρχουν αντίπαλοι, μόνο οι ανάγκες και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Με αυτά θα αναμετρηθούμε. Επιδιώκουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση και τη σύνθεση για ένα πρόγραμμα με προοπτική.

Από την πρώτη ημέρα έχουμε απευθύνει προσκλητήριο στις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου με βάση ένα προγραμματικό πλαίσιο. Η ανταπόκριση είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Το ενωτικό μας κάλεσμα βρίσκει απήχηση στη τοπική κοινωνία. Η συμμετοχή στη διαβούλευση μεγάλου αριθμού πολιτών, ειδικών επιστημόνων και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλους τους πολιτικούς χώρους έχει εισφέρει σημαντικά στον εμπλουτισμό και την εμβάθυνση του προγράμματος μας. Τώρα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Τις επόμενες ημέρες θα συμπληρωθεί ο συνδυασμός μας και θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα μας. Η κινητικότητα αυτή έχει βεβαίως θορυβήσει ορισμένους κύκλους.

Κρίσιμες οι εκλογές για το μέλλον της πόλης

Οι δημοτικές εκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον του Ηρακλείου και την ευημερία των πολιτών. Είναι κρίσιμες για να πάμε μπροστά, να προοδεύσουμε, πολίτες και πόλη. Και προοδευτικό είναι ότι μας ενώνει για να βγάλουμε την πόλη από τη στασιμότητα.

Η δύναμη της πρότασης μας έγκειται στην ολοκληρωμένη προσέγγιση που διαμορφώνουμε για την επόμενη τετραετία. Το Σχέδιο μας απαντά στις αναπτυξιακές κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη. Συνθέτει τις ανησυχίες και τις φιλοδοξίες των δημοτών. Ο μετασχηματισμός του Ηρακλείου με την υιοθέτηση έξυπνων λύσεων και ριζικών τομών στον αστικό χώρο και την ύπαιθρο, με την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, με ισχυρή κοινωνική ενσωμάτωση και συμμετοχικές διαδικασίες δημιουργεί το υπόβαθρο για μια βιώσιμη ευημερία. Σε αυτή την προοπτική οι ενεργοί πολίτες θα είναι οι καταλύτες της προόδου.

Και κανείς από όσους νοιάζονται για το Ηράκλειο, δεν περισσεύει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News