Στις Γωνιές βρέθηκε ο Μενέλαος Μποκέας

Δημοτικές
Στις Γωνιές βρέθηκε ο Μενέλαος Μποκέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τους κατοίκους των Γωνιών συνομίλησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας

Τις Γωνιές επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, συνομιλώντας με φορείς και κατοίκους της περιοχής, στο πλαίσιο της διαβούλευσης του προγράμματος του συνδυασμού. Μαζί του βρέθηκαν στις Γωνιές και οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την παράταξή του «Το Μαλεβίζι Μπορεί».

Σε δηλώσεις του ο Μενέλαος Μποκέας ανέφερε:

«Στις Γωνιές η ιστορική μνήμη είναι βαθιά ριζωμένη στο χαρακτήρα της περιοχής ήδη από τα Μινωικά χρόνια. Ο τόπος ευλογημένος από πλούσιο φυσικό κάλλος, αλλά με διαχρονικούς αγώνες για επιβίωση.  Άνθρωποι περήφανοι, δημιουργικοί κι εργατικοί, που, όμως, νιώθουν ξεχασμένοι. Παλεύουν μόνοι να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Καταβάλλουν προσπάθειες να αναπτύξουν τον ποιοτικό πρωτογενή τομέα, χρειάζονται όμως συντονισμένο σχεδιασμό και στήριξη.

Η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, η ανάδειξη των δυνατοτήτων του πρωτογενούς τομέα, η διασύνδεση της πλούσιας ιστορίας και των πολιτισμικών παραδόσεων με τον τουρισμό, αποτελούν μονόδρομο. Στις Γωνιές του ορεινού Μαλεβιζίου οι κάτοικοι παλεύουν να κρατηθούν στον οικισμό τους. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους, συντονίζοντας και διασφαλίζοντας  συνθήκες που θα κρατήσουν ζωντανό το κύτταρο της δημιουργίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News