Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων

Δημοτικές
Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης

Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων επισκέφθηκαν την Παρασκευή ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της αυτοδιοικητικής κίνησης «Για τα Χανιά».

Εκεί συναντήθηκαν με την προϊσταμένη Ελένη Παπαδοπούλου και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης επισήμανε:

«Η Εφορεία Αρχαιοτήτων επιτελεί ένα πολυεπίπεδο έργο για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και συνολικά για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στα Χανιά. H στενή συνεργασία με τον Δήμο Χανίων είναι αυτονόητη για να επιτύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Η περαιτέρω ανάδειξη της Παλιάς Πόλης, δίνοντας έμφαση στη Μινωική Κυδωνία, αποτελεί βασική προτεραιότητα, με τη δημιουργία, για παράδειγμα, πολιτιστικών διαδρομών μέσω των οποίων θα προβάλλεται το μοναδικό αρχιτεκτονικό παλίμψηστο και η συνεχής κατοίκηση της περιοχής στη διάρκεια των αιώνων.

Η αλματώδης αύξηση Ελλήνων και ξένων επισκεπτών στην Αρχαία Απτέρα τα τελευταία χρόνια καταδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει εκεί. Η εκπληκτική έκθεση “Κρήτη-αναδυόμενες πόλεις: Άπτερα-Ελεύθερνα-Κνωσός” στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης πιστοποιεί ότι η Απτέρα έχει κατακτήσει τη θέση που της αναλογεί στον πολιτιστικό χάρτη και αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα συνέργειας πολλών φορέων για την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου. Θα έλεγα ότι μας δείχνει τον δρόμο.

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Χαλέπα θα καταστεί πλήρως λειτουργικό και επισκέψιμο στη διάρκεια της θητείας της επόμενης δημοτικής αρχής. Ως ένας πολιτιστικός πόλος μεγάλης εμβέλειας προσδίδει νέα δυναμική στην ευρύτερη περιοχή, αφού γειτνιάζει με την Οικία-Μουσείο Βενιζέλου, το κτίριο της Γαλλικής Σχολής όπου το Πολυτεχνείο Κρήτης προγραμματίζει τη λειτουργία Λαογραφικού Μουσείου, τα Ταμπακαριά, ενώ είναι σημαντικό να επιτύχουμε τη διασύνδεση του Μουσείου με το μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου μας.

Παράλληλα, τα μνημεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και η τοπική ιστορία έχουν τη δική τους κομβική θέση στο Πρόγραμμα “Αμάλθεια” για τη διασύνδεση του Πολιτισμού με την Εκπαίδευση, που σχεδιάζουμε να εφαρμόσουμε στον Δήμο Χανίων».

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News