Λιάνα Σταρίδα: Να δημιουργηθεί ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών

Δημοτικές
Λιάνα Σταρίδα: Να δημιουργηθεί ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το βλέμμα στραμμένο στις ευπαθείς ομάδες και ιδίως στα παιδιά

Τη δημιουργία ξενώνα προσωρινής φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών θέτει ως προτεραιότητα η υποψήφια δήμαρχος Ηρακλείου, επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο ενΑλλαγή», Λιάνα Σταρίδα, έπειτα από συνάντηση που είχε με κοινωνικούς λειτουργούς.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, με κυριότερο την έλλειψη προσωπικού (όλων των ειδικοτήτων) στις δομές στις οποίες εργάζονται.

«Το προσωπικό δεν επαρκεί και οι υπηρεσίες καλούνται να σηκώσουν πολύ μεγάλο φορτίο» ανέφεραν, ενώ επικρότησαν και την πρόταση της Λιάνας για την δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών.

«Ο δήμος Ηρακλείου μπορεί να προσφέρει περισσότερα στις ευπαθείς ομάδες και κυρίως στα παιδιά, μέσα από νέες δράσεις, πρωτοβουλίες και δομές. Πρέπει να πλησιάσουμε τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια, όχι να περιμένουμε να έρθουν εκείνοι στις υπηρεσίες του δήμου. Ένας τρόπος για να το πετύχουμε είναι η δημιουργία γραφείων πληροφόρησης σε κάθε διαμέρισμα και κοινότητα, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους» τόνισε η Λιάνα Σταρίδα από την πλευρά της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News