Εκλογές 2019

Γιάννης Κουράκης: Θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις για το καλό της πόλης

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5: Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε πλήρως τις ευθύνες που αναλογούν στην Κίνηση μας

Η Δημοτική Κίνηση ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 πραγματοποίησε την πρώτη μετά τις δημοτικές εκλογές συνάντηση με συμμετοχή του συνόλου των υποψηφίων συμβούλων (δημοτικών και διαμερισματικών) με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και σε κλίμα ενθουσιασμού και με πλούσια ανταλλαγή απόψεων.

Ο Γιάννης Κουράκης ευχαρίστησε το σύνολο των μελών της κίνησης για τον έντιμο και καθαρό αγώνα που έδωσαν με βάση το πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 που έτυχε γενικότερης αποδοχής από τους πολίτες. Μεταξύ άλλων είπε: «Φέραμε μια νέα προσέγγιση για τη τοπική ανάπτυξη και τη λειτουργία του δήμου, τολμήσαμε να διατυπώσουμε ένα φιλόδοξο όραμα για το Ηράκλειο και τις επιμέρους ζώνες, δώσαμε προοπτική σε κάθε πολίτη. Το πρόγραμμα μας αποτελεί ένα κεφάλαιο για το Δήμο». 

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ

Εκφράζοντας την ομόθυμη θέληση των παρευρισκομένων επεσήμανε την ανάγκη να λειτουργήσει η Κίνηση με αυτονομία και να συνεχίσει να παράγει ιδέες και προτάσεις για την πόλη, να ενημερώνει και να κινητοποιεί τους πολίτες καθώς και να συμμετέχει ενεργά στις εξελίξεις στη τοπική κοινωνία και στο Δήμο. Στις επόμενες ημέρες θα διαμορφωθεί το οργανόγραμμα της δημοτικής κίνησης και θα συγκροτηθούν τα όργανα διοίκησης.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης τόνισε: «Είμαστε όλοι ισότιμοι συνεργάτες δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι. Έχουμε δεσμευτεί ότι οι τοπικές κοινότητες θα διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο του Δήμου για να ενισχυθεί η τοπική ανάπτυξη και η ποιότητα ζωής στις συνοικίες».

Επίσης αναφέρθηκε και στη σχετική αρθρογραφία για τη διευθέτηση με νομοθετικές παρεμβάσεις των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την εφαρμογή του «Κλεισθένη» εκφράζοντας την άποψη ότι είναι εφικτές οι προγραμματικές συγκλίσεις και οι συνεργασίες αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνουν αποδεκτές διασπαστικές κινήσεις που υποσκάπτουν τη δημοκρατική νομιμοποίηση.    

Τέλος, ο επικεφαλής της Κίνησης Ηράκλειο 3.7.5 επισήμανε: «Ο λαός μας ανέδειξε σε πλειοψηφία και θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις για το καλό της πόλης και τη διασφάλιση της πορείας ανάπτυξης και προόδου στο Δήμο με κοινωνική και χωρική ισορροπία. Σεβόμαστε απολύτως τις δημοκρατικές διαδικασίες. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε πλήρως τις ευθύνες που αναλογούν στην Κίνηση μας σε ότι αφορά στην επόμενη δημοτική περίοδο». 

Σχόλια