Νέα δημοσκόπηση της Pulse: 8 μονάδες μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές
Νέα δημοσκόπηση της Pulse: 8 μονάδες μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Τι άποψη έχουν οι πολίτες για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά. Πώς διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου δυο εβδομάδες πριν τις εκλογές. Ποιος κερδίζει στην παράσταση νίκης σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse. Τι κυβέρνηση επιθυμούν οι πολίτες.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου του ΣΥΡΙΖΑ με   σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Στην ερώτηση για το αν κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ενημερώσει τα κόμματα για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά το 82% απάντηση ΝΑΙ, το 10% ΟΧΙ. Όσον αφορά τους ψηφοφόρους της ΝΔ το 84% πιστεύει ότι θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση, ενώ το 66% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε το ίδιο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 71% έναντι 18% που θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές.

Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός προηγείται με 36% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθεί με 28% ο Αλέξης Τσίπρας ενώ το 32% θεωρεί ο κανένας.

Το καλύτερο για τη χώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ με 33%, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 12%, μια συνεργασία με κορμό τη ΝΔ το 15%, μια συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ το 19% και μια συνεργασία μεγάλου συνασπισμού με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με ποσοστό 13%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ προηγείται με 35% έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ στο 7%, ΚΚΕ 5,5%, Χρυσή Αυγή 4,5% Ένωση Κεντρώων 1,5%, Πλεύση Ελευθερίας 1,5%, Ελληνική Λύση 3% και ΜέΡΑ 25 με 3,5%, άλλο κόμμα 4% και ΔΞ/ΔΑ το

Νωρίτερα σήμερα  η δημοσκόπηση της Opinion Poll έδειχνε ότι η ΝΔ αγγίζει την αυτοδυναμία με ποσοστό σχεδόν 40%! Η δημοσκόπηση της Opinion Poll έγινε από τις 17 έως τις 19 Ιουνίου. Πρώτο κόμμα με διαφορά μεγάλη η ΝΔ, νέες απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ και ανατροπές στα μικρά κόμματα με μεγαλύτερη αυτή της Χρυσής Αυγής που καταποντίζεται με 1,8%. Με το περιθώριο απόκλισης που δίνει η Opinion Poll, η ΝΔ μπορεί να ξεπεράσει άνετα ακόμα και το 40% και πάντως να κινηθεί στο χώρο της αυτοδυναμίας σε κάθε περίπτωση. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσεγγίσει ακόμη και το 30% και πάντως να βρεθεί πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News