Ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Ηγουμενίδης στο ΕΛΚΕΘΕ

Εκλογές
Ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Ηγουμενίδης στο ΕΛΚΕΘΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ) επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης

Κατά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους  συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματά του Οργανισμού, ο οποίος τελεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Παιδείας.

Στο τραπέζι της συνάντησης  τέθηκε η τελευταία (3 Ιουνίου 2019) Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την κατανομή των 152 θέσεων σε Ερευνητικούς και Τεχνολογικούς Φορείς που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου με στόχο την άρση της 15ετούς «ομηρείας» και των  μακροχρόνια συμβασιούχων του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών.

Σημειώνεται ότι η Υπουργική Απόφαση αφορά και σε 30 προσλήψεις ειδικού επιστημονικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού στο ΕΛΚΕΘΕ. Οι 24 θέσεις αφορούν ειδικό επιστημονικό και τεχνολογικό προσωπικό και 6 διοικητικό προσωπικό.

Σε συνέχεια της έκδοσης της ΥΑ, ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι οι πιστώσεις είναι εξασφαλισμένες από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, σημειώνοντας ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες με τον ΑΣΕΠ και οι απαιτούμενες διοικητικές πράξεις.

Ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην αύξηση των επιχορηγήσεων στον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, στη μέγιστη απορρόφηση Ευρωπαϊκών και άλλων Προγραμμάτων, καθώς και στις εξασφαλισμένες για τα επόμενα χρόνια δαπάνες μισθοδοσίας του Οργανισμού.

Οι εργαζόμενοι επεσήμαναν στον κ. Νίκο Ηγουμενίδη την ανάγκη ελαστικότητας της Διαχειριστικής Αρχής του Οργανισμού προκειμένου να μπορέσουν  να αφιερωθούν απρόσκοπτα στο ερευνητικό τους έργο.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε για πλευρές της λειτουργίας του Οργανισμού και για τα τρέχοντα ερευνητικά προγράμματα, ενώ ζήτησε τις προτάσεις των εργαζομένων προκειμένου να μειωθεί η γραφειοκρατία και να ενισχυθεί το ερευνητικό και λοιπό έργο ενός σημαντικού και με προσφορά Ερευνητικού Κέντρου, με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News