default-image

150.000 δέντρα «θυσία» για τα ψηφοδέλτια των εκλογικών αναμετρήσεων

Κρήτη
150.000 δέντρα «θυσία» για τα ψηφοδέλτια των εκλογικών αναμετρήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τεράστια οικολογική καταστροφή - Επιτακτική ανάγκη η ηλεκτρονική ψήφος

150.000 δέντρα κόπηκαν για να παραχθούν ψηφοδέλτια για τις Ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές εκλογές σε όλη την Ευρώπη, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να κάνουν λόγο για τεράστια οικολογική καταστροφή, τονίζοντας την ανάγκη να έρθει και στη χώρα μας η ηλεκτρονική ψήφος.

Και στην Ελλάδα εκατοντάδες τόνοι χαρτιού χρησιμοποιήθηκαν για την τριπλή εκλογική αναμέτρηση, ποσότητες που συλλέχθηκαν για ανακύκλωση ενώ μόνο στην Ανατολική Κρήτη οι τόνοι χαρτιού αγγίζουν τους 100 τόνους, σύμφωνα με τον Χάρη Μαμουλάκη.

Με ανάμεικτα συναισθήματα, αποχωρεί από το τιμόνι του ΕΣΔΑΚ ο Χάρης Μαμουλάκης, ενώ τις επόμενες μέρες θα κινηθούν διαδικασίες για την εκλογή νέου Προέδρου.

Φέτος, είναι μια από τις καλύτερες χρονιές της… ανακύκλωσης χαρτιού, λόγω των εκλογών ενώ την ίδια ώρα, οι αρμόδιοι κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για το περιβάλλον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.  Αυτή είναι η μάχη της ζωής μας, τονίζει στο μήνυμα του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ένα εκατομμύριο είδη απειλούνται με εξαφάνιση. Οι ωκεανοί είναι υπό πίεση. Η ατμοσφαιρική ρύπανση αφαιρεί 7 εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο και καταστρέφει την ανάπτυξη των παιδικών, τονίζει ο Επικεφαλής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News