Εκλογές 2019

ΚΙΝΑΛ: Τρεις αποχωρήσεις στελεχών μετά την αποχώρηση Βενιζέλου

Δυσαρέσκεια των στελεχών λόγω της αποχώρησης του πρώην προέδρου

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στελεχών από το ΚΙΝΑΛ που υποστηρίζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρωί της Κυριακής, 2 Ιουνίου, ανακοίνωσε την παραίτησή του ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Υποδομών του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Οικονομίδης. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Οικονομίδης χαρακτηρίζει την κίνηση της Φώφης Γεννηματά ως «κίνηση απαράδεκτη και πραξικοπηματική που  προσβάλει την ιστορία και το κύρος του πλέον επιφανούς στελέχους του Κινήματός μας και ισοδυναμεί με την διαγραφή του από το Κίνημα Αλλαγής».   Κατά τον κ. Οικονομίδη, «μια τέτοια απόφαση διχάζει το Κίνημα και οδηγεί τον πολιτικό μας φορέα, για μια ακόμη φορά, σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας και αυτοκαταστροφής».

Την αποχώρησή του από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β' περιφέρεια Πειραιά, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα και το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Λιντζέρης, καταγγέλλοντας την κυρία Γεννηματά ότι με τον «εξοβελισμό του Ευάγγελου Βενιζέλου» επιδιώκει να στήσει γέφυρες σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι έχει μετατρέψει το Κίνημα Αλλαγής σε «ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα.» Με γραπτή δήλωσή του ο κ. Λιντζέρης, επισημαίνει πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ «χωρίς ιστορική συνείδηση και ευθύνη» επιδιώκει «τη χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ» με μοναδικό της μέλημα να συμπράξει με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Λιντζέρη σύμφωνα  με το ethnos.gr έχει ως εξής:

«O εξοβελισμός του Ευάγγελου Βενιζέλου, επιβεβαιώνει την ανομολόγητη επιδίωξη ενός συστήματος να οδηγήσει τις δυνάμεις της προοδευτικής αλλαγής στην αγκαλιά του κου Τσίπρα. Η κα Γεννηματά χωρίς το απαιτούμενο πολιτικό βάθος, χωρίς ιστορική συνείδηση και ευθύνη, αντιστρατεύεται την ανάγκη ανασύστασης της Δημοκρατικής Παράταξης.  Επιδιώκει τη χειραγώγηση και τον προσωπικό έλεγχο των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ, μετατρέποντάς το σε ένα ιδιότυπο, ιδιωτικό κόμμα.

 

Σχόλια