Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία σε ολόκληρη την Κρήτη

Εκλογές
Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία σε ολόκληρη την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα οι κάλπες

Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία στον δήμο Ρεθύμνης, όπου ο νυν δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Αντίληψη», που συγκέντρωσε ποσοστό 44,25% την προηγούμενη Κυριακή, αναμετράται με τον Θοδωρή Νίνο επικεφαλής της παράταξης «Ρέθυμνο Αξίζεις» που συγκέντρωσε 41,20%.

Στα Ανώγεια ο νυν δήμαρχος Μανόλης Καλλέργης έλαβε το 46,08% των ψήφων έχει απέναντί του τον πρώην δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη, ο οποίος στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών έλαβε 45,46%, όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Με μικρότερη προσέλευση σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στους δήμους Χανίων και Αποκορώνου για την ανάδειξη νέων δημοτικών αρχών. Αυτή τη φορά κάλπες στήθηκαν σε 217 εκλογικά τμήματα.

Δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις μεταξύ εκπροσώπων των παρατάξεων χωρίς ωστόσο να δοθεί έκταση.

Λόγω της ομαλής προσέλευσης των εκλογέων στα εκλογικά τμήματα εκτιμάται ότι αυτή τη φορά οι κάλπες θα κλείσουν κανονικά στις 7 το απόγευμα χωρίς να χρειαστεί να δοθεί παράταση. Η καταμέτρηση των ψήφων θεωρείται εύκολη υπόθεση τόσο για το δήμο Χανίων όσο και για το δήμο Αποκορώνου.

Σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Χανίων το ενδιαφέρον στρέφεται στο δήμο Χανίων όπου η μάχη είναι μεταξύ του Άρη Παπαδογιάννη και του Παναγιώτη Σημανδηράκη ενώ αγωνία υπάρχει και στον Αποκόρωνα όπου οι δημότες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στον Χαράλαμπο Κουκιανάκη και τον Σταμάτη Σγουράκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News