Τραγελαφικές καταστάσεις με τους... αγνοούμενους εκλογικούς σάκους

Εκλογές
Τραγελαφικές καταστάσεις με τους... αγνοούμενους εκλογικούς σάκους
Γιατί δεν παραδόθηκαν στην ώρα τους οι σάκοι;

Καταστάσεις για γέλια και για κλάματα εκτυλίσσονται με φόντο τους εκλογικούς σάκους καθώς μέχρι το πρωί της Τετάρτης συνέχιζαν να αγνοούνται δύο στο νομό Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να παρατείνεται η αγωνία των υποψηφίων και να έχει «κολλήσει» η καταμέτρηση των ψήφων σε κάποια εκλογικά τμήματα.

Η αγωνία κορυφώνεται καθώς τρεις μέρες μετά τις εκλογές ακόμα εκκρεμμούσαν τα αποτελέσματα σε λίγα εκλογικά τμήματα κι ενώ οι υποψήφιοι δίνουν μάχη στήθος με στήθος για τους σταυρούς. 

Αισθάνθηκε αδιαθεσία και άφησε το σάκο

Το θέμα των εκλογικών σάκων φάινεται ότι αποκαταστάθηκε αφού από τους 51 εκλογικούς σάκους που αγνοούνταν, παραδόθηκαν και οι τελευταίοι δύο που απέμεναν. Μάλιστα για τον ένα… αγνοούμενο σάκο ο δικαστικός αντιπρόσωπος υποστήριξε ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία με αποτέλεσμα η τύχη του σάκου να μπει σε δεύτερη μοίρα. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Ηρακλείου Άρη Ροζάκη «μέχρι το πρωί έλειπαν ακόμα δύο εκλογικοί σάκοι. Ο ένας το μεσημέρι παραδόθηκε καθώς ανέλαβε περιπολικό τη μεταφορά από περιφερειακό δήμο της ενδοχώρας. Αυτό που που υποστήριξε ο δικαστικός αντιπρόσωπος είναι ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία και άφησε τον εκλογικό σάκο σε ένα σημείο του δήμου».

Και ο δεύτερος σάκος επεστράφη το μεσημέρι με αποτέλεσμα να λήξει η περιπέτεια.

Καταγράφηκαν πολλές απουσίες

Το γεγονός ότι έλειπαν σάκοι επιβεβαίωσε στην ΚΡΗΤΗ TV και η έφορος στο Πρωτοδικείο κ. Κατερίνα Καρφάκη, η οποία έχει οριστεί από τον Άρειο Πάγο για τις εκλογές στο Ηράκλειο, προσθέτοντας πως «ήταν πολύ δύσκολες εκλογές. Είχαμε πάρα πολλή δουλειά και δεν είχαν γίνει σχετικά σεμινάρια. Επειδή παρουσιάστηκαν αρκετές απουσίες, τελευταία στιγμή έγιναν διορισμοί από τον Άρειο Πάγο, με αποτέλεσμα η διαδικασία να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί».

Οι σάκοι έτσι κι αλλιώς θα έπρεπε να παραδοθούν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News