Εκλογές 2019

Σκληρή κόντρα και βαριές κατηγορίες στο Δήμο Μαλεβιζίου με αφορμή το debate

"Γαϊτανάκι" ανακοινώσεων ανάμεσα σε Μποκέα και Μαμουλάκη

Πολιτικοί διαξιφισμοί στο δήμο Μαλεβιζίου όπου debate ζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα «γαϊτανάκι» σκληρών ανακοινώσεων με τον συνοποψήφιό του κ.Μαμουλάκη να κατηγορεί τον κ.Μποκέα ότι χρησιμοπιεί θέματα υγείας και τον τελευταίο να απαντά ότι πρόκειται για ύβρι.

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις:

Ο κ. Μποκέας ζήτησε τη διεξαγωγή debate αναφέροντας σε ανακοίνωση:

«Το Μαλεβίζι μίλησε στην κάλπη. Το μήνυμα για αλλαγή σελίδας και αλλαγή νοοτροπίας είναι ξεκάθαρο. Στο δημοτικό συμβούλιο έχει διαμορφωθεί, με τη ψήφο των πολιτών, μια νέα πλειοψηφία.

Καλώ τον κ. Μαμουλάκη σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο. Σε δημόσιο ντιμπέιτ. Με όποιους όρους επιθυμεί. Τον καλώ να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους δημότες του Μαλεβιζίου να προσέλθουμε με επιχειρήματα και ανοιχτά χαρτιά. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες πια.

Εμείς πιστεύουμε στη Δημοκρατία. Πιστεύουμε στις ανοιχτές διαδικασίες. Θέλουμε τους πολίτες συμμέτοχους και ενεργούς και κυρίως ενημερωμένους».

 

Σε ανοιχτό για όλους e-Debate προσκάλεσε ο Κώστας Μαμουλάκης τους χρήστες του διαδικτύου τονίζοντας:

«Μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook @mamoulakiskostas, την Πέμπτη 30 Μαΐου από τις 7 μ.μ., ο Κώστας Μαμουλάκης συζητάει για όλα τα θέματα με τους πολίτες και απαντάει ζωντανά σε κάθε ερώτηση. Όποιοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν εύκολα και απλά να πάρουν μέρος στη διαδικασία αποστέλλοντας τα μηνύματά τους στην σελίδα.

Η πλατφόρμα μηνυμάτων του e-Debate θα παραμείνει ανοιχτή όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να έχουν απαντηθεί όλες οι ερωτήσεις και να έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι διάλογοι».

Στη συνέχεια ο Κώστας Μαμουλάκης κάνει λόγο για χυδαία ψεύδη που μιλούν για την υγεία του σημειώνοντας:

«Ο «επικεφαλής» της παράταξης «Το Μαλεβίζι μπορεί», με καλεί σε δημόσιο διάλογο επειδή «πιστεύει στη δημοκρατία και στις ανοιχτές διαδικασίες».

Ο φιλόδοξος διεκδικητής του δημαρχιακού θώκου και μέλος της κλίκας που ακόμα και σήμερα διαρρέει με τον πλέον ανήθικο τρόπο χυδαία ψεύδη για την υγεία μου και τη διανοητική μου κατάσταση, επιζητεί τώρα το διάλογο.

Ο εκπρόσωπος του «νέου» που στην ουσία είναι μαριονέτα παραγόντων που διψούν για τη ρεβάνς του 2010 και που χρησιμοποίησε τις αθλιότερες παλαιοκομματικές μεθόδους του εκβιασμού, της συναλλαγής και των ψεύτικων υποσχέσεων, «διορίζοντας», «χαρίζοντας χρέη», «κλείνοντας τα καταστήματα των άλλων» και «τακτοποιώντας» πάσης φύσεως εκκρεμότητες, «κόπτεται» τώρα για τον πολίτη. Οποία υποκρισία!

Κύριε Μποκέα, προκύψατε από μεθόδους και πρακτικές που εμείς τις έχουμε αφήσει πίσω μας. Συντηρήστε από ό,τι πιο παλιό και παλαιοκομματικό έβγαλε ο τόπος και κράτησε το Μαλεβίζι για πολλά χρόνια στην υπανάπτυξη και το σκοτάδι. Δεν θα σας ακολουθήσω.

Οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν και έχουν ήδη καταδικάσει κάθε απόπειρα επιστροφής στο χθες».

Σε απάντησή του ο Μενέλαος Μποκέας κάνει λόγο για ύβρι σε βάρος του υπογραμμίζοντας:

 

«Παλαιοκομματισμός, πόλωση, διχασμός, προσωπικές επιθέσεις , ψεύδη και τελικά λάσπη. Αυτά είναι τα εργαλεία που το παλιό, το βρώμικο, το σκοταδιστικό σύστημα χρησιμοποιεί όταν ζορίζεται, όταν χάνει, όταν έρχεται αντιμέτωπο με τη λαϊκή βούληση και καταρρέει. Όταν έρχεται αντιμέτωπο με την ίδια τη Δημοκρατία.

Ο κ. Μαμουλάκης είναι εκφραστής και υπηρέτης αυτής της σκοταδιστικής αντίληψης της πολιτικής. Το απέδειξε με την απάντησή του στο κάλεσμα μου για ένα ανοιχτό, δημόσιο διάλογο. Μια πρακτική που εφαρμόζεται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο και εφαρμόστηκε στην πλειοψηφία των δήμων της Ελλάδας.

Δεν θα τον ακολουθήσω στο βούρκο. Θα επαναλάβω με μεγαλύτερη ένταση το κάλεσμα μου για Ανοιχτό, Δημόσιο και Δημοκρατικό διάλογο. Εκεί θα έχει τη δυνατότητα να αποδείξει όλα όσα αναφέρει. Αν δεν το κάνει, δεν θα είναι απλώς κρυπτόμενος, αλλά και κοινός συκοφάντης. Και η συκοφαντία είναι η δύναμη των δειλών!

Η πολιτική ασκείται με προγραμματικές θέσεις και συγκεκριμένες απαντήσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα. Τέτοιου είδους επιθέσεις τις επιλέγουν όσοι δεν έχουν επιχειρήματα. Προσωπικά, με ενδιαφέρει το Μαλεβίζι την ερχόμενη Κυριακή να είναι ενωμένο απέναντι στα κοινά προβλήματα και στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Παραμένω διαθέσιμος, με όποιους όρους επιθυμεί ο απερχόμενος δήμαρχος,  για να συζητήσουμε επί των πραγματικών προβλημάτων, επί των ουσιαστικών λύσεων.

Υ.Γ. Οι διδαχές των γονιών μου, η προσωπική μου διαδρομή και η παιδεία μου, δε θα μου επέτρεπαν ποτέ να χρησιμοποιήσω σε μια πολιτική αντιπαράθεση ζητήματα υγείας, όπως με κατηγορεί ο κ. Μαμουλάκης. Όλα τα υπόλοιπα δε με αγγίζουν  αλλά αυτό είναι Ύβρις και να είστε σίγουρος ότι θα ακολουθήσει η Νέμεσις».

 

Σχόλια