Εκλογές 2019

Μ-Λ ΚΚΕ: Καταγγελία για απουσία ψηφοδελτίων στο Ηράκλειο

Κάνουν λόγο για «αντιδημοκρατική διαδικασία»

Την απουσία ψηφοδελτίων του καταγγέλλει το Μ-Λ ΚΚΕ από εκλογικά τμήματα του Ηρακλείου.

Σε σχετική του ανακοίνωση το Μ-Λ ΚΚΕ δίνει το παράδειγμα της έλλειψης ψηφοδελτίων από το εκλογικό τμήμα των Αρχανών, ή της «απόκρυψής» κάτω από άλλα ψηφοδέλτια και δεν προσφέρονται στους ψηφοφόρους όπως έγινε στο εκλογικό τμήμα 336Α του 2ου Λυκείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την καταστρατήγηση της στοιχειώδους δεοντολογίας δημοκρατικής διαδικασίας αλλά και νομολογίας που πρέπει να διέπει την διεξαγωγή της ψηφοφορίας στα εκλογικά τμήματα.

Τονίζει ότι με αντιδημοκρατικό τρόπο απουσιάζουν από εκλογικά τμήματα τα ψηφοδέλτια του Μ-Λ ΚΚΕ, όπως παραδείγματος χάριν στο εκλογικό τμήμα των Αρχανών, ή αποκρύπτονται και τοποθετούνται κάτω από άλλα ψηφοδέλτια και δεν προσφέρονται στους ψηφοφόρους όπως έγινε στο εκλογικό τμήμα 336Α του 2ου Λυκείου.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την αντιδραστική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πολιτική που έχει στόχο να φιμώσει τη φωνή της πραγματικής αριστεράς ενάντια στον ιμπεριαλιστικό μηχανισμό της Ε.Ε. και στους στυλοβάτες της εγχώριας ολιγαρχίας.

Καμία αντιδημοκρατική διαδικασία δε θα αναστείλει την ανάπτυξη του λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Απαιτούμε να τηρηθεί η δημοκρατική αρχή της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και να προσφέρονται τα ψηφοδέλτια του Μ-Λ ΚΚΕ σε όλα τα εκλογικά τμήματα.»

Σχόλια