Εκλογές 2019

Εκλογές 2019 στην Κρήτη: Ομαλά διεξάγεται η διαδικασία - Μπέρδεμα με τις 4 κάλπες

Δυσκολεύονται οι ψηφοφόροι στις φετινές εκλογές - Μειωμένη προσέλευση μελών των εφορευτικών επιτροπών

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η εκλογική διαδικασία σε ολόκληρη την Κρήτη, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες από την Περιφέρεια Κρήτης.

Οι πολίτες προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα προκειμένου να ρίξουν την ψήφο τους για τις Ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές και τις Δημοτικές Εκλογές. Ωστόσο, οι 4 κάλπες έχουν προβληματίσει τους ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους δυσκολεύονται να καταλάβουν που πρέπει να πάνε για να ψηφίσουν, σε ποιο κέντρο βρίσκουν τις κάλπες για τις ευρωεκλογές και σε ποιο κέντρο για τις αυτοδιοικητικές.

Υπάρχουν όμως και οι άλλοι που βρίσκουν τη διαδικασία εύκολη.

Πάντως, όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση έτσι και φέτος υπάρχει πρόβλημα με την προσέλευση μελών των εφορευτικών επιτροπών, κάτι που έχει επισημανθεί και σε άλλες εκλογές, όμως φαίνεται ότι δεν είχε αποτέλεσμα.

Χανιά

Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα διεξάγεται στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων η εκλογική διαδικασία από τις 7 το πρωί, οπότε και άνοιξαν οι κάλπες.

Οι πολίτες ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 354 εκλογικά τμήματα, ενώ υπάρχουν δύο ειδικά εκλογικά τμήματα στις αγροτικές φυλακές Αγιάς και στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά και το μόνο πρόβλημα που παρατηρείται είναι η μειωμένη προσέλευση μελών των εφορευτικών επίτροπων, φαινόμενο ωστόσο που παρατηρείται σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες.

Στα Χανιά εγγεγραμμένοι είναι 143.500 στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους, 911 στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, 1.959 στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους κοινοτικών εκλογέων και 1.169 στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του άρθρου 27 της εκλογικής νομοθεσί

Ρέθυμνο

Χωρίς προβλήματα, επίσης, διεξάγεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία στο Ρέθυμνο με σύμμαχο τον καλό καιρό και ανοιχτές τι κάλπες στα 216 εκλογικά τμήματα τα οποία λειτουργούν σε 337 αίθουσες.

Η προσέλευση των εκλογέων ψηφοφόρων, βρίσκεται ακόμη σε χαμηλή πυκνότητα και όπως συνηθίζεται θα αρχίσει να αυξάνεται προς τις μεσημβρινές ώρες.

Στους εκλογικούς καταλόγους βρίσκονται 72631 εκλογείς οι οποίοι κλήθηκαν να βρεθούν σήμερα μπροστά σε τέσσερεις διαφορετικές κάλπες για Ευρωβουλή, Περιφέρεια, τους πέντε δήμους του νομού και τις τοπικές κοινότητες.

Προβλήματα με δικαστικούς αντιπροσώπους και μέλη εφορευτικών επιτροπών δεν έχουν αναφερθεί, πλην ορισμένων καθυστερήσεων στις προσελεύσεις οι οποίες δε δημιούργησαν προβλήματα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η αντιπερειφεριάρχης Μαίρη Λιονή, υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τη διαδικασία, όλα κυλούν ομαλά και το μόνο που μπορεί να παρουσιασθεί είναι το βράδυ κάποια καθυστέρηση στα αποτελέσματα λόγω των πολλών τμημάτων και καλπών. Τα στελέχη της περιφέρειας βρίσκονται εν εγρηγόρση και σε κυκλικές βάρδιες, όπως ανέφερε η κα Λιονή, για την πλήρη κάλυψη των όποιων αναγκών ή την επίλυση προβλημάτων εάν χρειασθεί.

Λασίθι

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησαν στις 7.00 σήμερα το πρωί οι εκλογές στον Ανατολικότερο Νομό της Κρήτης, αν και σε ορισμένα εκλογικά τμήματα δεν προσήλθαν για διάφορους λόγους όλα τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Οι όποιες απουσίες καλύφθηκαν αμέσως από τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Συνολικά στο νομό Λασιθίου θα λειτουργήσουν 312 Εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν 68.681 εκλογείς (34.011 άντρες και 34.670 γυναίκες).

Οι εκλογείς και τα εκλογικά τμήματα ανά Δήμο:

Αγίου Νικολάου: 104 ΕΤ (1Α – 60 και 180) 22.734 εκλογείς

Ιεράπετρας: 102 ΕΤ (61Α – 115Β) 23.321 εκλογείς

Οροπεδίου Λασιθίου: 18 ΕΤ (116 – 128Β) 3.388 εκλογείς

Σητείας: 87 ΕΤ (129Α – 179Β) 19.238 εκλογείς.

Σχόλια