«Πυρετός» προετοιμασίας για την Κυριακή των εκλογών

Εκλογές
«Πυρετός» προετοιμασίας για την Κυριακή των εκλογών
Αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές

Γέμισε φορτηγά η Πλατεία Ελευθερίας σήμερα, καθώς οι δήμοι της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου έσπευσαν από τα γραφεία της Περιφέρειας να παραλάβουν το εκλογικό υλικό τους.

Την ώρα που υποψήφιοι των αυτοδιοικητικών εκλογών στο νησί ξεπερνούν τους 6000 οι εκλογείς συνολικά στη Κρήτης ανέρχονται σε 541.705 ενώ έχουν στηθεί 2.365 εκλογικά τμήματα στο νησί στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου έχουμε συνολικά 591 εκλογικά τμήματα (εκ των οποίων το ένα ειδικό), τα οποία κατανέμονται σε 1.102 αίθουσες. Εγγεγραμμένοι στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους είναι 256.893 εκλογείς

Πανικός επικράτησε και στο δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου όπου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έσπευσαν να επιβεβαιώσουν τη παρουσία τους.

Στο μεταξύ δεν ήταν λίγοι οι δικηγόροι που φοβούμενοι την πρωτόγνωρη και πολυσύνθετη διαδικασία κατέθεσαν αίτηση απαλλαγής.

Την προσοχή των ψηφοφόρων εφιστά το υπουργείο Εσωτερικών καθώς σε αυτές τις εκλογές οι ψηφοφόροι θα κληθούν να ψηφίσουν σε δύο... γειτονικά τμήματα  Στο πρώτο ψηφίζουν για την Ευρωβουλή και την Περιφέρεια, ενώ στο 2ο  για τον Δήμο και την Κοινότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News