Εκλογές 2019: Ποιες ημέρες κλείνουν τα σχολεία;

Ελλάδα
Εκλογές 2019: Ποιες ημέρες κλείνουν τα σχολεία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε θα είναι κλειστά τα σχολεία λόγω εκλογών - Πότε κλείνουν για καλοκαιρινές διακοπές

Λίγα 24ωρα έμειναν για τις Αυτοδιοικητικές και τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου και μία ακόμη ημέρα μαθημάτων για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Τα σχολεία όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστά από τις 24 έως και τις 27 Μαΐου, σύμφωνα και με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Οι διευθυντές/διευθύντριες των σχολικών μονάδων που έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας θα πρέπει να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές, ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές.

Επίσης, στις σχολικές μονάδες που τυχόν διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες, ασανσέρ κλπ), θα πρέπει να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους, για να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβασή τους στις αίθουσες ψηφοφορίας.

Σε όσες περιφέρειες ή δήμους διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή 2 Ιουνίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 31 Μαΐου και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για διακοπές;

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια θα τελειώσουν την Τετάρτη 29 Μαΐου, για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών).

Σήμερα, Τετάρτη 22 Μαΐου, ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

Για τα δημοτικά και τα γυμνάσια η σχολική περίοδος ολοκληρώνεται στις 14 Ιουνίου 2019.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News