Εκλογές 2019

«Άφαντοι» προς το παρόν 100 δικαστικοί αντιπρόσωποι

“Πυρετός” προετοιμασιών για την εκλογική μάχη της Κυριακής

Προεκλογικός... “πυρετός” επικρατεί στους αρμόδιους φορείς στο Ηράκλειο, ενόψει της εκλογικής μάχης την ερχόμενη Κυριακή. Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας συνεχιζόταν στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου η παραλαβή των διορισμών από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι διορίστηκαν συμπληρωματικά το περασμένο Σάββατο από το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου. Ειδικότερα, οι διορισθέντες καλούνταν να παραλάβουν τους διορισμούς τους μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ, για τον ίδιο σκοπό, το Πρωτοδικείο Ηρακλείου παρέμεινε ανοικτό και την Κυριακή, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.


Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Νέας Κρήτης”, μέχρι τη Δευτέρα υπήρχαν περισσότερα από 100 κενά σε δικαστικούς αντιπροσώπους στα συνολικά 1.102 εκλογικά τμήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Η ακριβής εικόνα των κενών -εάν υπάρχουν, μετά και τις νέες κληρώσεις που αναμένονται - θα ξεκαθαρίσει οριστικά την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε ξεκινά η διαδικασία της παραλαβής του εκλογικού υλικού (σάκοι, ψηφοδέλτια, κάλπες, σφραγίδες κ.ο.κ.) από τους δικαστικούς αντιπροσώπους.


Υπενθυμίζεται ότι η παραλαβή μπορεί να γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, η διαφοροποίηση σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, στο Ηράκλειο, εντοπίζεται στο ότι η παραλαβή του εκλογικού υλικού θα γίνεται από το Παγκρήτιο Στάδιο και όχι από το δημοτικό κτήριο της οδού Ανδρόγεω, όπως γινόταν κατά τις προηγούμενες εκλογικές μάχες. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη διοριστεί ως δικαστικοί αντιπρόσωποι, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, τουλάχιστον 100 άτομα τα οποία δεν είναι δικηγόροι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για εκπαιδευτικούς δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά και δικαστικούς επιμελητές.

Σεμινάρια από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου

Εξάλλου, ενόψει των εκλογών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου διοργανώνει υποβοηθητικά σεμινάρια για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, κάποιοι εκ των οποίων θα κληθούν για πρώτη φορά να βγάλουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους. Όπως ανακοινώθηκε, θα γίνουν δύο σεμινάρια, τα οποία όπως είπε στη “Νέα Κρήτη” ο πρόεδρος του ΔΣΗ, Άρης Ροζάκης, απευθύνονται σε όλους τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Το πρώτο σεμινάριο θα γίνει την Τετάρτη 22/5 στη 1 το μεσημέρι, ενώ το δεύτερο την Πέμπτη στις 2:30 το μεσημέρι. Τα σεμινάρια θα λάβουν χώρα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, στην αίθουσα του Α’ Τριμελούς, στον πρώτο όροφο.


Στο μεταξύ, με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., γνωστοποίησε ότι, ενόψει εκλογών, τα γραφεία ταυτοτήτων και τα γραφεία διαβατηρίων των αστυνομικών υπηρεσιών θα λειτουργήσουν πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους.
Αναφορικά με τα γραφεία ταυτοτήτων, το Σάββατο 25 Μαΐου και το Σάββατο 1 Ιουνίου θα είναι ανοικτά από τις 8 το πρωί έως τις 6 το βράδυ, ενώ την Κυριακή 26 Μαΐου και την Κυριακή 2 Ιουνίου από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ. Εξάλλου, τα γραφεία διαβατηρίων θα παραμείνουν ανοικτά το Σάββατο 25 Μαΐου και το Σάββατο 1 Ιουνίου, από τις 7:30 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ την Κυριακή 26 Μαΐου και την Κυριακή 2 Ιουνίου από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Σχόλια