Πριν την κάλπη... κατεβαίνει Κρήτη ο Α. Τσίπρας - Πού και πότε θα γίνει κεντρική ομιλία

Εκλογές
Πριν την κάλπη... κατεβαίνει Κρήτη ο Α. Τσίπρας - Πού και πότε θα γίνει κεντρική ομιλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός από τον πρωθυπουργό στην Κρήτη θα βρεθούν Κωνσταντοπούλου, Βαρουφάκης και πιθανότατα Καμμένος

Στο κεντρικό κάδρο της προεκλογικής εκστρατείας των πολιτικών αρχηγών παραμένει σταθερά η Κρήτη και τις τελευταίες αυτές ημέρες, μια “ανάσα” πλέον πριν τη διπλή εκλογική μάχη των αυτοδιοικητικών και των ευρωβουλευτικών εκλογών.

Οι αφίξεις πολιτικών αρχηγών επί κρητικού εδάφους συνεχίζονται, με σημείο αναφοράς τη νέα επίσκεψη και κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού μεθαύριο Πέμπτη στο Ηράκλειο. Την ίδια ημέρα, μάλιστα, στο νησί μας ενδέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να βρεθεί και ο άλλοτε κυβερνητικός συνοδοιπόρος του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Τις τελευταίες ημέρες τα στρατόπεδα των κομμάτων έχουν χαράξει ένα πυρετώδες πρόγραμμα περιοδειών και προεκλογικών εξορμήσεων ανά την Ελλάδα. Έχουν ανεβάσει ρυθμούς στην προεκλογική τους εκστρατεία, θέλοντας να επικοινωνήσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας τα πολιτικά μηνύματά τους ενόψει των εκλογών της Κυριακής. Και φυσικά να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη για κάθε πολιτικό φορέα συσπείρωση! Όπως έχουμε γράψει, η Κρήτη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προεκλογικών εξορμήσεων, με γνώμονα τη μεγάλη βαρύτητα που δίνουν στο νησί μας και τα κόμματα και βεβαίως οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Ο καταιγιστικός ρυθμός των “υψηλών” πολιτικών αφίξεων, περιοδειών και ομιλιών μιλά από μόνος του.

Την εβδομάδα που μας πέρασε υποδεχτήκαμε στην Κρήτη τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τη Φώφη Γεννηματά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. “Σκυτάλη” αυτή την εβδομάδα παίρνουν κατά χρονική σειρά η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, που βρίσκεται από χθες στο νησί μας για διήμερη περιοδεία, μεθαύριο Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας και πιθανώς και ο Πάνος Καμμένος, και την Παρασκευή ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ομιλία Τσίπρα στο Ηράκλειο

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η Κρήτη και το Ηράκλειο αποτελούν περιοχή- “κλειδί” με φόντο τις κάλπες. Διόλου παράδοξο λοιπόν το ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να κλείσει από το νησί, και συγκεκριμένα από το Ηράκλειο, τον κύκλο των προεκλογικών του ομιλιών στην ελληνική περιφέρεια.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από το προηγούμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στο νησί μας. Πριν από τρεις εβδομάδες ο Αλέξης Τσίπρα βρέθηκε για αρκετές ημέρες στην Κρήτη. Το ταξίδι ξεκίνησε με προσωπική χροιά, λίγες ημέρες δηλαδή ανάπαυλας με την ευκαιρία του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, παρέα με την οικογένεια, παρέα με τη σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα και τα δυο παιδιά τους.

Συνεχίστηκε με επίσημη περιοδεία, στο πλαίσιο της οποίας ο πρωθυπουργός εγκαινίασε έργα (όπως το νέο οδικό έργο “Γούρνες-Χερσόνησος” του ΒΟΑΚ, και το ολοκληρωμένο έργο του φράγματος Αποσελέμη), και έκανε αυτοψίες σε άλλα έργα, όπως ο κάθετος οδικός άξονας Ηρακλείου-Μεσαράς.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε κλείσει την προηγούμενη κάθοδό του στην Κρήτη με μια “θερμή” ομιλία στα Χανιά. Μεθαύριο Πέμπτη ξανάρχεται για να μιλήσει αυτή τη φορά σε κεντρική, ανοιχτή συγκέντρωση στο Ηράκλειο.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 7:30 μεθαύριο Πέμπτη το απόγευμα σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.

Το Μαξίμου ποντάρει στη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο και γενικότερα στην Κρήτη, όπως τουλάχιστον αυτό έχει αποτυπωθεί στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Και θέλει να στείλει από το Ηράκλειο ένα μήνυμα δυναμικής ελάχιστα 24ωρα πριν την κάλπη.

«Καλούμε όλους τους πολίτες να παραβρεθούν, να στείλουμε μαζί μήνυμα νίκης από την Κρήτη των μεγάλων δημοκρατικών αγώνων, των δημοκρατικών παραδόσεων. Δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για τη μεγάλη νίκη. Για την Ελλάδα των πολλών. Για την Ευρώπη των λαών», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση-πρόσκλησή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

Και ο Βαρουφάκης στην Κρήτη - Διήμερη περιοδεία Ζωής Κωνσταντοπούλου

Στο νησί, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει, που συμβολίζει το πνεύμα της αντίστασης του ελληνικού λαού απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την ανεξαρτησία, τη Δημοκρατία και την ελευθερία, βρίσκεται από χθες η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία συνοδεύεται από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος Ελένη Καραγεωργοπούλου, συμβολαιογράφο, και Θεόδωρο Τσούλα, δικηγόρο Ρεθύμνου.

Η ίδια περπάτησε χθες στα Χανιά και συνομίλησε με πολίτες, ενώ το βράδυ βρέθηκε στον Γαλατά και στις εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης. Αμέσως μετά επισκέφτηκε το Ρέθυμνο, ενώ σήμερα θα βρεθεί στο Ηράκλειο.

Την ερχόμενη Παρασκευή 24 Μαΐου, το ΜέΡΑ25 διοργανώνει μεγάλη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην πλατεία Κορνάρου στο Ηράκλειο, με ομιλητή τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Τη συγκέντρωση και ομιλία, που έχει προγραμματιστεί για τις 7:30 το απόγευμα, θα προλογίσει η ευρωβουλευτής του κόμματος και υποψήφια στις ευρωεκλογές Σοφία Σακοράφα.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το ΜέΡΑ25 επέλεξε την Κρήτη για να ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία, ακριβώς για να στείλει ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο μήνυμα νίκης προς κάθε κατεύθυνση, με τη συμμετοχή και την ψήφο της λεβεντογέννας Κρήτης. Καλεί τους άνδρες και τις γυναίκες της Κρήτης, όλους τους νέους μας, να δώσουν βροντερό “παρών” την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία Κορνάρου στο Ηράκλειο, ως απάντηση στη χρεοδουλοπαροικία που μας επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, και να στηρίξουν αποφασιστικά με την ψήφο τους το ΜέΡΑ25, που απαντά με το μοναδικό ρεαλιστικό πρόγραμμα ριζικών αλλά εφαρμόσιμων πολιτικών, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News