Βολές Κουτσούμπα από την Κρήτη

Εκλογές
Βολές Κουτσούμπα από την Κρήτη
Ο γ.γ. του ΚΚΕ επιτέθηκε από το Ηράκλειο στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.

Ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και των πολιτικών που στηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και αναφορές στην επέτειο της Μάχης της Κρήτης ήταν ο κύριος άξονας της ομιλίας τού γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, χθες το βράδυ από το Ηράκλειο.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε μπροστά σε μια πολυπληθή συγκέντρωση φίλων και ψηφοφόρων του ΚΚΕ, ξεκινώντας την ομιλία του από τη Μάχη της Κρήτης: «Αυτές τις μέρες τιμάμε τα 78 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης. Τιμάμε τον απαράμιλλο ηρωισμό του λαού της Κρήτης, τον απελευθερωτικό αγώνα του ενάντια στον φασιστικό άξονα. Διδασκόμαστε κι εμπνεόμαστε. Στα βήματά τους συνεχίζουμε».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ συνέχισε με βολές κατά του διπόλου ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ., μιλώντας για «πονηρό επιχείρημα της χαμένης ψήφου» που έχουν επιστρατεύσει, τονίζοντας ότι χαμένη ψήφος είναι αυτή σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

Ζήτησε από τους Κρητικούς ψηφοφόρους να τιμήσουν τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, «για να κάνουμε την πραγματική διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού».

Ο κ. Κουτσούμπας συνέχισε με επίθεση κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«- Για να μη γίνουμε η γενιά των 700 ευρώ, φτάσαμε στη γενιά των 400 και στα 300.

- Για να κρατήσουμε μια θέση εργασίας, μας τη μοίρασαν στα δύο και στα τρία.

- Για να σώσουμε τις συντάξεις, φτάσαμε στα επιδόματα πείνας για παλιούς και νέους συνταξιούχους.

- Για να απαλλαγούμε από τον ΕΝΦΙΑ, φτάσαμε σήμερα να πληρώνουμε όχι μόνο τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και νέους φόρους και χαράτσια.

- Για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., φορτωθήκαμε ένα τρίτο που όλοι μαζί ψήφισαν.

- Για να γλιτώσουμε από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, φορτωθήκαμε ένα νέο ΠΑΣΟΚ με τους ακροδεξιούς των ΑΝ.ΕΛ. και πολιτικά ρετάλια από το παλιό χρεωκοπημένο ΠΑΣΟΚ».

Παροχές ΣΥΡΙΖΑ

Αφού χαρακτήρισε «ψίχουλα» τις παροχές ΣΥΡΙΖΑ, επιτέθηκε ενάντια στον πρωθυπουργό που χρησιμοποίησε ακόμη και τον ιστορικό λόγο του Βελουχιώτη για να... δικαιολογήσει την αντιλαϊκή πολιτική του.

«Ανατριχιάζουμε όλοι εμείς, τα παιδιά των ηρώων της Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, ακούγοντάς τον», είπε χαρακτηριστικά. Και στη συνέχεια έκανε πιο αναλυτική αναφορά στους δύο “παίκτες” του δικομματισμού: «Το σύστημα της διαφθοράς και της σαπίλας δεν έχει ανάγκη δύο εντελώς ίδια κόμματα. Έχει ανάγκη και αυτόν που ωμά και κυνικά, ολοκάθαρα, θα διατυπώνει τις εντολές του κεφαλαίου, όπως κάνει ο Μητσοτάκης, έχει όμως ανάγκη και αυτόν που θα τις υλοποιεί - πολλές φορές και πιο αποτελεσματικά - αλλά είτε θα τις κρύβει, είτε θα τις εμφανίζει ως φιλολαϊκές, μάλιστα με προοδευτικό προσωπείο, όπως ακριβώς κάνει ο Τσίπρας», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του.

«Ψίχουλα στις τσέπες των εργαζομένων»

O Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στους εργαζόμενους στον τουρισμό, που «πρέπει να γελάνε ή ίσως να κλαίνε όταν ακούν τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη να τσακώνονται για το ποιος είναι και ποιος δεν είναι με το συνεχές επταήμερο εργασίας. Γιατί αυτά τα παιδιά έχουν ξεχάσει από πότε έχουν να πάρουν ρεπό, και πολλά από αυτά θα πάνε “non stop” μέχρι το τέλος της σεζόν». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά για να σκιαγραφήσει την πραγματικότητα στον τουριστικό τομέα ότι «από τα 5,5 εκατομμύρια τουρίστες που πέρασαν από την Κρήτη πέρυσι, οι ξενοδόχοι εισέπραξαν 3,2 δισ. ευρώ. Απ’ αυτά όμως, μόλις τα 150 εκατ. ευρώ κατέληξαν στις τσέπες των εργαζομένων».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ έκανε αναφορά στη μικρομεσαία αγροτιά, η οποία «ξεκληρίζεται» με τις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ε.Ε., ενώ μίλησε και για τις καταστροφές που προκάλεσαν τα καιρικά φαινόμενα, επισημαίνοντας ότι φέτος η Κρήτη «βούλιαξε κυριολεκτικά κάτω από τις λάσπες της έλλειψης υποδομών και μέτρων προστασίας της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων του νησιού».

Τέλος, μίλησε και για τη Βάση της Σούδας και για τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί για το νησί.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ., λέγοντας ότι αυτό έχει ξαναγίνει με ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ., που επίσης εμφανίζονταν ως «διαμετρικά αντίθετοι».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στις τοπικές εκλογές κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά: Για να βγει την επόμενη ημέρα δυνατότερος ο λαός».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News